Eurovision Reloaded

In urma cu un an de zile ma intrebam daca A fost sau n-a fost Eurovision ? Pe scurt, daca nu aveti chef sau rabdare sa cititi articolul, va spun ca eram revoltat pe atitudinea poporului roman care inainte de finala Eurovision 2009 vedea Romania pe podium insa dupa ce ne-am clasat abia pe locul 19 atitudinea ni s-a schimbat cu 180 de grade iar laudele si aprecierile de dinainte s-au transformat in improscari cu noroi.

Anul acesta am avut sansa de a ocupa locul 3 la Eurovision si istoria se repeta intr-o anumita masura: inainte de finala Ovi si Paula Seling nu prea erau priviti cu incredere de catre co-nationali, ba chiar s-a pus in discutie calitatea piesei cu care participa Romania la Eurovision. Dupa ce faptele au demonstrat altceva decat ceea ce se credea in loc sa ne vedem de-ale noastre ne umflam in pene cu un aer de-a dreptul nesimtit: dupa ce ieri te-ai lepadat de ei, astazi ii pupi si-i ridici in slavi de parca ai fi crezut dintotdeauna in resusita lor…

Citește mai mult

Ce nu stiati despre manea

Nu ascult manele, pur si simplu nu pot sa sufar asa ceva si nu inteleg cum altii pot sa o faca….

Am ramas insa surprins cand intr-o emisiune de la TV Trinitas Grigore Lese a facut o afirmatie care m-a socat: maneaua autentica este un gen muzical frumos si care merita ascultat. Cum Grigore Lese nu este un oarecine, afirmatia sa m-a pus putin pe ganduri si am trecut sa fac cercetari asupra etimologiei cuvantului manea.

Citește mai mult

Madonna, un fel de Daniela Gyorfi in varianta mioritica

In sfarsit a trecut si concertul Madonnei (Louise Veronica Ciccone)… si sincer imi pare tare rau ca acum nu mai am un motiv suficient de convingator ca sa tin televizorul inchis…

Toata saptamana am preferat sa nu-l mai deschid dupa ce am descoperit ca paranoia mediatica declansata de concertul reginei muzicii pop a facut sa ii fie dedicata in fiecare zi cate o editie speciala de stiri dedicata vietii artistei si succesurilor sale. Si nu m-a mai surprins ca jurnalistii, oameni in toata firea, aveau atitudinea unui adolescent in calduri (scuzati-mi expresia dar una mai potrivita nu exista) la vederea idolului preferat. Dar am fost surprins ca totul era prezentat intr-o lumina pozitiva de parca Madonna nu ar fi fost un simplu muritor de rand ci insasi Maica Tereza in persoana.

Citește mai mult

Cerbul de Aur: cum mi-a scapat printre degete

N-am participat la festivalul Cerbul de Aur, nu fiti surprinsi… e vorba despre altceva care are legatura cu evenimentul…

Se intampla in vara lui 2003, anul in care am inceput sa ma implic mai mult in ceea ce inseamna internetul si oportunitatile pe care ti le ofera. Si stand eu pe intuneric brusc mi s-a aprins un beculet in cap: sa fac un site complex despre festivalul Cerbul de Aur. Si cand spun complex nu ma refer doar la simpla prezentare a festivalului, cu istoricul sau de la 1968 incoace, cu biografiile participantilor si detalii despre ultima editie a evenimentului. Ideea mea era sa folosesc festivalul Cerbul de Aur ca motiv pentru a prezenta obiectivele turistice ale Brasovului, unde mancam, unde ne cazam, cum ne mai distram, etc.

Citește mai mult

A fost sau n-a fost Eurovision

Nu sunt pasionat de muzica, fotbal si alte asemenea lucruri intr-atat cat sa scriu despre aceste lucruri pe blog. Dar cu toate acestea nu pot sa nu remarc printre picaturi atitudinea duplicitara a poporului roman: inainte de semi-finala, respectiv finala Eurovision, romanca a fost adulata la propriu. Era clasata chiar printre favorite, multi se asteptau chiar sa castige macar unul din locurile pe podium daca nu chiar pozitia de frunte. Ce mai atata vorba, toata lumea n-avea decat cuvinte de lauda despre ea.

Dupa ce Eurovisionul s-a incheiat si Romania a iesit abia pe locul 19 acei lupi moralisti care mai inainte o pupau peste tot pe concurenta Romaniei au intors acum armele impotriva ei folosind tot felul de invective pe care din motive lesne de inteles nu vreau sa le expun aici. Elena e aceeasi persoana care a fost si in urma cu o saptamana si cu toate acestea e privita ca oaia neagra a familiei muzicii romanesti sau piaza rea a Romaniei.

Citește mai mult