Cand trecem la ora de vara in 2013?

Cand trecem la ora de vara in 2013?

Chiar daca regulile sunt extrem de simple sunt inca totusi prea multi oameni care isi pun intrebarea de mai sus

Trecerea la ora de vara se face in ultima duminica a lunii martie si pana in ultima duminica a lunii octombrie cand se revine la ora oficiala/ora astronomica sau la ora de iarna.

Ce trebuie sa stim despre ziua de duminica 31 martie 2013?
Va fi cea mai scurta zi din an deoarece ceasurile se dau inainte cu o ora: ora 3:00 devine ora 4:00 si uite-asa ziua de 31 martie 2013 ramane cu 23 de ore!

Cand se schimba ora?

Despre trecerea la ora de vara am scris pe scurt in 2010 cu referinta la ora de iarna unde am prezentat mai pe larg conceptul de ora oficiala (ora astronomica) si motivele pentru care se fac aceste schimbari de doua ori pe an.

Lucrurile par cat se poate de clare si viata merge mai departe chiar daca o zi din an are 25 de ore, iar alta zi din an are doar 23 de ore.

In 2012 eu personal am o mica dilema: cand se schimba ora?

Citește mai multCand se schimba ora?

Ora de vara

Duminica dimineata, pe 28 martie 2010, cand va veti trezi va fi deja tarziu… Tarziu pentru ca se trece la ora de vara, ora 3:00 devine ora 4:00 si avem de-a face cu ce-a mai scurta zi din an: de doar 23 de ore.

Daca trebuie sa ajungeti undeva fixati-va ceasurile cu o ora inainte de cu seara si bagati-va in pat cu o ora mai devreme decat de obicei caci punctualitatea este politetea regilor.

Mai multe despre ora de vara nu va mai spun, insa puteti citi ce-am scris la ora de iarna si veti intelege cum stau lucrurile.

Si nu uitati de ora pamantului: sambata seara intre orele 20:30 si 21:00 stinge lumina…

Ora de iarna: tic-tac,tic-tac…

Maine 25 octombrie 2009 va fi cea mai lunga zi din an: va avea 25 de ore pentru ca in noaptea de sambata spre duminica trebuie sa va dati ceasurile cu o ora in urma, ora 4:00 devine ora 3:00 (puteti sa le fixati din aceasta seara ca sa dormiti o ora in plus, sa nu sariti ca arsi ca ati intarziat la nu stiu ce intalnire).

De fapt e impropriu spus ora de iarna pentru ca de fapt e vorba ora oficiala – ora astronomica, numita astfel prin contrast cu ora de vara introdusa pentru a folosi la maxim lumina naturala a zilei si a face economie cu iluminatul public, casnic sau industrial.

Citește mai multOra de iarna: tic-tac,tic-tac…