Page Rang update

Ce punem in locul Google Page Rank? ma intrebam intr-un articol in urma zvonurilor conform carora Google ar renunta la acest parametru…

Si iata ca Google a venit cu un update de Page Rank care sa infirme toate acele zvonuri. Si se pare ca Google a fost generos cu acest update, probabil din cauza Halloween-ului caci majoritatea site-urilor au cunoscut cresteri de Page Rank.

Si o data cu acest update blogosfera va avea un motiv nou de a se umfla in pene (asa cum fac si eu :)), blogul de fata urcand o dreapta de la PR 2 la PR 3…

Ce punem in locul Google Page Rank?

Blogosfera a gasit un nou subiect de discutie din care sa faca rating: Gooogle Page Rank se pregateste sa-si dea obstescu sfarsit… si asa cum era de asteptat avem tabere care condamna page rank-ul si tabere care sustin page rank-ul. Ceea ce e amuzant in toata aceasta poveste e ca pe langa faptul ca s-a nascut poet, romanul mai e si specialist in orice… in cazul de fata in materie de SEO, orice habarnist isi da cu parerea si are pretentia de a fi luat in serios nicidecum contrazis, chiar daca cel care o face are argumente solide.

Dar ce reprezinta Google Page Rank? Un parametru privit multa vreme ca unic tel al site-urilor nou lansate sau a celor deja existente, un motiv nejustificat de mandrie care a condus la ideea ca, cantitatea este mai importanta decat calitatea, punandu-se astfel carul inaintea boilor. Mi-am exprimat parerea destul de plastic vis-a-vis de subiectul Google Page Rank in articolul Paranoia Google Page Rank Update.

Citește mai multCe punem in locul Google Page Rank?

PageRank – plugin wordpress

Vrei sa stii tot timpul ce Google PageRang are blogul tau ? Vrei ca acest lucru sa fie vizibil pentru oricare dintre vizitatorii tai chiar daca nu au instalat Google ToolBar ?

Solutia pe care o cauti poate fi pluginul wordpress PageRank care afiseaza Google PageRank-ul fiecarei pagini din blogul tau. Poate fi afisat atat ca widget in sidebar, sau in oricare loc de pe blog prin inserarea urmatorului cod:

< ?php if(function_exists('pagerank_display'))pagerank_display(); ?>

Ar mai fi de spus ca se poate opta pentru 3 variante de afisare a PR-ului…

Spor la treaba !!!

Google page rank update

Si iata ca la inceputul lui aprilie inevitabilul s-a produs: este in desfasurare un page rank update google si asta nu este o pacaleala/farsa, este pe bune…

Blogul in cauza n-a prins nimic, dar nici nu ma asteptam la ceva pentru ca nu l-am promovat in nici un fel si nici n-am de gand sa o fac (sau cel putin aceasta nu se va intampla prea curand).

In schimb o mare parte din site-urile de care ma ocup au pierdut o unitate la acest nou google page rank update desi n-am miscat un deget de la update-ul anterior care a avut loc la sfarsitul lui decembrie 2008. Oricum va mai dura cateva zile pana noul page rank se va propaga in toate data center-ele si pana cand page rank-ul se va stabiliza. Pana atunci nu ne ramane decat sa asteptam si sa speram ca nu va fi atat de grav pe cat pare…

Chiar daca PR nu are o asa de mare importanta ne gadila orgoliul si ne face sa ne simtim importanti (la urma urmei e ceva masurabil, si un PR mic la nivel psihologic e ca si cum ai fi ramas corigent la scoala, in rest e praf in ochi).