Adevar sau provocare ?!

Periodic cei de la Trafic desfasoara studii demografice pentru site-urile inregistrate in sistem.

Anul acesta am avut curiozitatea sa iau la puricat rezultatele pentru cateva dintre site-uri ca sa vad cum sta concurenta in privinta publicului spectator insa am ramas profund dezamagit si ma intreb cat de concludente sunt aceste studii ?

Practic in rezultatele publicate sunt lucruri care se bat cap in cap: cum se poate sa ai studii superioare dar salariu minim pe economie pentru un muncitor necalificat dar sa-ti permiti un laptop ?

Citește mai multAdevar sau provocare ?!

Utopie Made in Romania: taxe pentru autostrazile care nu sunt

Radu Berceanu impins probabil de la spate de colegii PD-L din guvern se grabeste sa anunte posibilitatea ca din 2011 sa fie introdusa taxa de autostrada.

Adica la intrarea sau la iesirea de pe o autostrada din Romania soferii vor trebui sa achite o taxa de tranzit sau de utilizare a autostrazii. Ideea nu e noua, nu e rea, doar ca in cazul Romaniei a spune ca vrei taxa de autostrada e ca si cum ai vrea sa vinzi pielea ursului din padure.

Citește mai multUtopie Made in Romania: taxe pentru autostrazile care nu sunt

Paradoxul democratiei in Romania: Birocratia

Printre binefacerile aduse de democratie dupa evenimentele din 1989 se numara si birocratia, un paradox al democratiei in care libertatea de decizie si actiune se transforma prin voia autoritatilor statului (autoritati publice locale) in tergiversare.

Daca ceea ce vrei sa faci este in interes personal cu toate piedicile care ti se pun insisti pana problema este rezolvata, dar daca ceea ce se intreprinde este in beneficiul publicului tergiversarea datorita birocratiei devine un mod de viata mai ales cand statul ca solicitant da nas in nas cu functionarii publici din birouri.

Citește mai multParadoxul democratiei in Romania: Birocratia

Genocidul guvernului Boc impotriva viitorilor pensionari

In urma cu mai bine de 6 luni vorbeam despre Paradoxurile democratiei in Romania, problema principala dezbatuta fiind majorarea varstei de pensionare de la 60 de ani la 65 de ani pentru femei si de la 65 de ani la 70 de ani pentru barbati.

Astazi guvernul Boc si-a asumat raspunderea pentru legea pensiilor, astfel varsta de pensionare a femeilor va creste incet dar sigur ajungand ca barbatii si femeile sa se pensioneze la varsta de 65 de ani. S-a renuntat la majorarea varstei barbatilor la 70 de ani probabil pentru faptul ca a atras cineva atentia guvernului ca speranta de viata in Romania este de doar 68 de ani si probabil va scadea o data cu trecerea anilor. Oricum este bine stiut ca speranta de varsta la barbati este mai mica, statistic vorbind, decat speranta de varsta la femei asa ca acestia nu se vor bucura prea multa vreme de statutul de pensionar.

Citește mai multGenocidul guvernului Boc impotriva viitorilor pensionari

Paradoxurile democratiei in Romania

Romania a devenit precum America, tara tuturor posibilitatilor, dar doar in sensul rau al cuvantului. De ce spun asta  ? Pentru ca in timp ce-mi vedeam astazi de treaba de zi cu zi, primesc pe e-mail o stire care sfideaza orice logica dar mai ales bunul simt. Eu as numi aceasta chestiune ca fiind „paradoxurile democratiei in Romania” : varsta minima de pensionare in Romania este de 70 de ani desi speranta de viata este de doar 68 de ani. Mai respirati ? Sunteti in picioare ? Nu va luat cu ameteli ? Beti mai bine un pahar cu apa…

Citește mai multParadoxurile democratiei in Romania