Traian Basescu nu poate dizolva parlamentul

Coalitia PNL, PSD & Co. poate rasufla usurata: Traian Basescu nu poate dizolva parlamentul in eventualitatea ca ar castiga un nou mandat de presedinte al Romaniei.

Aceasta veste buna vine din partea Curtii Constitutionale care explica cum sta treaba cu dizolvarea parlamentului:

Un preşedinte nu poate dizolva Parlamentul decât dacă această instituţie respinge de două ori, în termen de 60 de zile, formarea unui nou guvern. De asemenea, Constituţia mai spune că preşedintele nu poate dizolva Parlamentul în ultimele şase luni ale mandatului său.

Citește mai mult

Alcoolici, tigani si prostituate din toate tarile uniti-va

PNL-ul ne demonstreaza inca o data cat de disperat este sa castige candidatul lor, in persoana lui Crin Atonescu, fotoliul de presedinte al Romaniei. Altfel nu-mi pot explica de ce Ludovic Orban intr-un moment de sinceritate bahica ar fi afirmat ca electoratul lui Traian Basescu este alcatuit din: alcoolici, tigani si prostituate

Crin Antonescu incearca acum sa dreaga busuiocul afirmand ca vorbele prim-vicepresedintelui PNL e o greseala, doar ca din dorinta de a-si spala cat mai repede reputatia a uitat sa se uite in propria barca unde exista un tradator caci daca e sa ne luam dupa afirmatiile stimabilului Ludovic Orban el este cel dintai alegator a lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei.

Citește mai mult

Voi sunteti nebuni ?! Eu DA…

Cam asa ar spune Traian Basescu dupa ce PDL a propus ca premier tot pe Emil Boc dupa motiunea de cenzura. Mi s-a parut o atitudine de bun simt din partea lui Traian Basescu, o atitudine pe care ar fi avut-o orice roman cred, caci e la mintea cocosului ca atat timp cat un guvern a fost suspendat prin motiune de cenzura nu poti propune ca premier o persoana care nu se va bucura de sustinerea majoritatii parlamentare.

Nu ma asteptam ca presedintele sa accepte prea usor propunerea de premier in persoana lui Klaus Johannis, ma asteptam sa fie tergiversari, negocieri si gasita o cale de mijloc. Doar ca Basescu pare ca a fost lovit de un moment de lipsa de luciditate si propune ca premier o persoana (Lucian Croitoru) care era clar din capul locului ca nu va avea sustinere parlamentara. De aceea am intitulat articolul de fata Voi sunteti nebuni ?! Eu DA… pentru ca gestul lui Basescu mi se pare curata nebunie.

Citește mai mult

Marti, 13 octombrie 2009, o zi care va ramane in istoria nationala

Ieri spuneam in articolul Guvernul a cazut, poporul oare-a vrut ?! ca ma simt oarecum tradat de catre clasa politica romaneasca. Dar ca ne place sau nu trebuie sa privim jumatatea plina a paharului si sa ne gandim ca tot raul e spre bine chiar daca guvernul Boc a fost mazilit intr-o zi fatidica de 13 octombrie 2009, o zi de marti despre care poporul spune ca are trei ceasuri rele… Ba mai mult guvernul Boc decapitat prin motiunea de cenzura era guvernul cu numarul 113 din istoria Romaniei moderne.

Aseara cu toate ca nu sunt fan al programelor de stiri de la televizor am lasat principiile deoparte stand cu gura gascata, nu pentru a fi manipulat ci pentru a citi printre declaratii ce ne rezerva viitorul din punct de vedere politic. PSD, PNL si UDMR si-au facut constiincios lectia inainte de motiunea de cenzura si propun un guvern independent, de tehnocrati, in frunte cu actualul primar al Sibiului, Klaus Johannis (sper ca asa se scrie). Guvern care, din cate am inteles eu, va avea o viata destul de scurta si va avea drept unic si principal scop, mai mult sau mai putin declarat, impiedicarea fraudarii alegerilor de catre PDL in frunte cu Traian Basescu. Ce va fi dupa ce vom avea un nou presedinte, fie in persoana lui Traian Basescu pentru un nou mandat, fie in persoana altcuiva, Dumnezeu cu mila…

Citește mai mult