Genocidul guvernului Boc impotriva viitorilor pensionari

In urma cu mai bine de 6 luni vorbeam despre Paradoxurile democratiei in Romania, problema principala dezbatuta fiind majorarea varstei de pensionare de la 60 de ani la 65 de ani pentru femei si de la 65 de ani la 70 de ani pentru barbati.

Astazi guvernul Boc si-a asumat raspunderea pentru legea pensiilor, astfel varsta de pensionare a femeilor va creste incet dar sigur ajungand ca barbatii si femeile sa se pensioneze la varsta de 65 de ani. S-a renuntat la majorarea varstei barbatilor la 70 de ani probabil pentru faptul ca a atras cineva atentia guvernului ca speranta de viata in Romania este de doar 68 de ani si probabil va scadea o data cu trecerea anilor. Oricum este bine stiut ca speranta de varsta la barbati este mai mica, statistic vorbind, decat speranta de varsta la femei asa ca acestia nu se vor bucura prea multa vreme de statutul de pensionar.

Citește mai multGenocidul guvernului Boc impotriva viitorilor pensionari

Atac armat in pasul Gutai, Maramures

Astazi de dimineata mi-a atras atentia o stire din coditianul Gandul „Nu te poţi apăra cu pistol Carpaţi când eşti atacat cu un Kalaşnikov„. Curiozitatea m-a indemnat sa citesc mai ales ca inceputul parea ceva desprins din Vestul Salbatic: o diligenta, pardon, o masina transport de valori apartinand G4S a fost jefuita ieri dimineata. Talharii, ca sa folosesc exact termenul folosit in articolul respectiv, s-au facut nevazuti cu suma de 2,4 miliarde de lei vechi bani care reprezenta contravaloarea pensiilor de platit in vreo 40 de sate maramuresene. Si din motive numai de ei stiute au uitat in masina blindata un sac cu 400 de milioane de lei (presupun ca tot vechi) care au fost ulterior recuperati.

Lasand deoparte talentul desavarsit al celui care a scris articolul, talent de a face din tantar armasar, povestea aceasta cu iz de western are cateva lipsuri care ma face sa cred ca povestea acestui jaf a fost pusa la punct cu ajutorul celor care au fost jefuiti. Nu fabulez, dar cand ai atatea indicii care arata spre o anumita directie nu poti trage alte concluzii.

Citește mai multAtac armat in pasul Gutai, Maramures