Acum sa va vedem unde va este recunostinta

Hai sa ne mai plangem putin si se rezolva problema !

Se pare ca am avut drepate in articolul de mai sus: dupa campania lacrimogena din presa locala si nationala problema elevilor de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” – Brasov s-a rezolvat cel putin pe jumatate.

Astfel Consiliul Local Brasov a decis alocarea a jumatate din suma necesara acestora pentru a ajunge la competia internationala American Computer Sciente League (Philadelphia, S.U.A.). Aceasta e ceea ce se stie pentru ca sedinta in care s-a luat aceasta decizie nu s-a tinut cu usile inchise, dar sunt convins ca sunt persoane fizice sau juridice care au contribuit deja la suma de care elevii brasoveni au nevoie preferand sa nu faca din aceasta un eveniment public.

Citește mai multAcum sa va vedem unde va este recunostinta

Hai sa ne mai plangem putin si se rezolva problema

Citeam de dimineata printre randuri faptul ca 10 elevi de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” Brasov nu-si permit sa ajunga la American Computer Sciente League (Philadelphia, S.U.A.) unde s-au calificat, din motive financiare. Ar avea nevoie de 25.000 de euro bani pe care nu-i au… deocamdata…

Stiu ca elevii brasoveni nu sunt la prima abatere in acest sens, au participat si anul trecut la aceasta competitie internationala de unde s-au intors cu premiul intai. Nu stiu cum sta treaba dar presupun ca acest premiu nu a constat doar intr-o diploma simbolica ca in Romania ci a avut si o componenta de natura financiara. Bani care puteau foarte bine pusi intr-un cont bancar in loc sa fie impartiti celor 10 participanti sau, mai rau, depusi in fondul scolii (nu stiu daca asa stau lucrurile, sunt doar simple ipoteze).

Citește mai multHai sa ne mai plangem putin si se rezolva problema

10.000 de Concursuri Online

Pe 1 aprilie 2010 site-ul de concursuri online a atins pragul psihologic de 10.000 de concursuri listate. Astazi, la ora la care scriu acest articol, numarul de concursuri a trecut de 10.025 de concursuri.

Ce inseamna lucrul acesta in afara de satisfactia lucrului bine facut ?! Aproape 2 ani si jumatate de eforturi sustinute, o simpla pasiune s-a transformat in job cu un sfert de norma.

Citește mai mult10.000 de Concursuri Online

14 septembrie, incepe scoala si o data cu ea proteste, promisiuni si sperante

Astazi incepe scoala, cu o zi mai devreme, desi din cate imi amintesc eu e prima oara cand scoala incepe inainte de ziua traditionala de 15 septembrie.

Mi-amintesc ca-n prima mea zi de scoala, 15 septembrie 1985, am primit pentru prima si ultima oara flori. Asa era traditia ca bobocii sa fie intampinati de ceilalti elevi cu flori, si-am primit atat de multe flori ca nu ma mai vedeam de dupa ele. Doar ca am fost fascinat mai mult de cele doua carti primite incat am uitat florile la scoala… Pe vremea mea inceperea scolii era un motiv de bucurie, pentru elevi si cred ca si pentru profesori pentru ca pe vremuri in invatamant ajungeai din pasiune, nu ca si acum cand ajungi de nevoie pentru ca n-ai gasit nimic de facut in alta parte.

Citește mai mult14 septembrie, incepe scoala si o data cu ea proteste, promisiuni si sperante