Cum se fac stirile la Adevarul de Seara ? Cu ponturi anonime !

Ieri citeam pe blogul Prin Brasov despre nesimtirea cu care Oana Zavoranu isi etaleaza opulenta parcand masina Porsche Cayman pe trecerea de pietoni undeva pe langa hotelul Aro Palace.

Articolul era scurt si la obiect dar baietii n-au omis sa-i multumeasca lui Horatiu Balazs (HB) pentru pont.

Citește mai multCum se fac stirile la Adevarul de Seara ? Cu ponturi anonime !

Copy & Paste – articole la indigo

To be or not tu be…

Care este originalul ? Aceasta este intrebarea… in boxa inculpatilor sta bloggerul X, pe banca acuzarii sta bloggerul Y, cine este X si Y vom afla mai tarziu dupa ce vom asculta ce are fiecare de spus.

Faptele sunt urmatoarele:
– din cand in cand il citesc pe Andrei Dutu, iar unul din articolele sale se refera la o experienta cu site-ul Vodafone;
– intr-un mod cu totul si cu totul inexplicabil (a se citi accidental), am fost surprins sa descopar ca un blogger mai nou a avut o experienta absolut similara (atat de identica incat si semnele de punctuatie sunt folosite la fel);

Citește mai multCopy & Paste – articole la indigo

WP CopyProtect – plugin wordpress

Spuneam aici ca voi reveni cu prezentarea unui alt plugin wordpress care incearca sa va protejeze continutul de amatorii de chilipiruri de pe internet.

Nu mai intru in detalii vis-a-vis de preluarea continutului de pe blogul personal de catre terti fara macar a te cita intr-un fel ci dimpotriva prezentand ceea ce a preluat de la tine ca fiind propriile lor idei. Vreau sa va spun doar ca datorita unui amic din blogosfera George Cernatescu ma vad nevoit sa aduc completari mai repede decat m-as fi asteptat. Cu o singura precizare: lacatele nu sunt puse pentru hoti, astia fura oricum.

Citește mai multWP CopyProtect – plugin wordpress

No Copy – plugin wordpress

Plagiatu, furtul de continut de catre altii de pe propriul blog nu mai este o noutate. Fie ca cei care te fura sunt niste ne-avizati si incearca sa faca impresie pe blogul lor cu continut copiat din stanga sau din dreapta, fie e vorba despre jurnalisti de la diverse publicatii care au absentat la cursul de deontologie jurnalistica.

La primul articol inspirat poate avea o scuza, penibila ce-i drept: n-a stiut ca n-are voie, pentru ca multi au falsa impresie ca tot ce se gaste pe internet e gratuit. La al II-lea articol inspirat de pe blogul altuia, fapta devine deja nesimtire crasa… iar de la al III-lea articol care este copiat cuvant cu cuvant, punct cu punct si virgula cu virgula, trebuie sa iei masuri de protejare a continutului blogului personal. Iar daca cel care fura continutul articolelor scrise de altii este un jurnalist poate ar fi cazul sa va depuneti CV-ul la redactia publicatiei unde lucreaza. Sunteti din start competitiv fata de cel care nu face altceva decat fura si eventual compileaza din mai multe surse fara a preciza nici una din ele.

Solutia care da rezultate in 50% din cazuri este pluginul wordpress No Copy care impiedica posibilitatea copierii continutului prin selectarea sa si click de dreapta. Dupa descarcare si upload in folderul /wp-content/plugins/nu mai este necesara decat activarea sa si continutul blogului devine mai greu de copiat, nu spun imposibil pentru ca cine vrea sa fure va gasi o metoda dar daca tot incearca macar sa-i dai ceva bataie de cap.90% dintre amatorii de continut copiat vor renunta la a mai copia de la tine.

In plus acest plugin vine o serie de caracteristici care-l face favoritul meu in materie de anti-plagiat: nu strica validarea XHTML a temei blogului si nu functioneaza cat timp esti autentificat ca admin al blogului.

Cam atat pentru astazi in materie de pluginuri wordpress, voi reveni cu alta ocazie si sper sa nu uit sa va prezint inca un plugin care face ceva mai mult decat cel de astazi doar ca strica validarea XHTML a blogului si functia de protejare a continutului este activa inclusiv pentru admin (poate ca intre timp autorul acestui din urma plugin rezolva cele doua probleme enumerate).