Teoria conspiratiei in viziunea lui Ludovic Orban

Ludovic Orban recidiveaza dupa ce a afirmat ca electoratul lui Traian Basescu este format din cei despre care am vorbit in articolul Alcoolici, tigani si prostituate din toate tarile uniti-va.

Acum, dupa ce a mai tras o dusca, vine si ne spune ca Traian Basescu si Mircea Geoana au facut o intelegere secreta prin care amandoi sa aiba de castigat de pe urma alegerilor prezidentiale ce bat la usa.

Citește mai multTeoria conspiratiei in viziunea lui Ludovic Orban

Voi sunteti nebuni ?! Eu DA…

Cam asa ar spune Traian Basescu dupa ce PDL a propus ca premier tot pe Emil Boc dupa motiunea de cenzura. Mi s-a parut o atitudine de bun simt din partea lui Traian Basescu, o atitudine pe care ar fi avut-o orice roman cred, caci e la mintea cocosului ca atat timp cat un guvern a fost suspendat prin motiune de cenzura nu poti propune ca premier o persoana care nu se va bucura de sustinerea majoritatii parlamentare.

Nu ma asteptam ca presedintele sa accepte prea usor propunerea de premier in persoana lui Klaus Johannis, ma asteptam sa fie tergiversari, negocieri si gasita o cale de mijloc. Doar ca Basescu pare ca a fost lovit de un moment de lipsa de luciditate si propune ca premier o persoana (Lucian Croitoru) care era clar din capul locului ca nu va avea sustinere parlamentara. De aceea am intitulat articolul de fata Voi sunteti nebuni ?! Eu DA… pentru ca gestul lui Basescu mi se pare curata nebunie.

Citește mai multVoi sunteti nebuni ?! Eu DA…

Politica la romani, una spunem alta facem

Imi amintesc ca dupa ’89 incoace clasa politica romaneasca indiferent ca e de stanga sau de dreapta a primis marea cu sarea cand avea nevoie de votul poporului si apoi dupa ce au ajuns la putere au dat vina fie pe opozitie ca nu i-au lasat sa-si faca treaba, fie pur si simplu s-au facut ca ploua.

Insa pe mine m-a deranjat si ma deranjeaza atitudinea a doua personalitati politice care se pare au intr-o mare masura aceeasi evolutie politica. Primul e nimeni altul decat Traian Basescu care mai intai a fost ministru al transporturilor, apoi primar general al capitalei si in prezent presedintele tarii. Ca ministru al transporturilor nu ma intereseaza cariera sa politica desi se pare ca era destul de apreciat ocupand aceasta functie de-a lungul carierei de prim ministru a lui Petre Roman, Theodor Stolojan, Victor Ciorbea, Radu Vasile si Mugur Isarescu.

Citește mai multPolitica la romani, una spunem alta facem