Promitem dar nu ne tinem de cuvant

Este bine stiut ca in perioada campaniilor electorale este desartata tolba cu promisiuni desarte. Iar tinta acestor promisiuni electorale este populatia saraca a Romaniei, adica mai bine de jumatate din populatia cu drept de vot…

Noua gaselnita in materie de promisiuni este alocatia pentru copii care conform unui proiect de lege aprobat ieri in senat aceasta va creste in 2010 pana la valoarea de 150 de lei. Daca aveti copii nu va grabiti sa va bucurati si nici nu va faceti socotelile cu cine sa votati pentru ca legea aceasta vine cu cateva amendamente care va pune pe ganduri chiar si pe cei fara copii.

Citește mai multPromitem dar nu ne tinem de cuvant

14 septembrie, incepe scoala si o data cu ea proteste, promisiuni si sperante

Astazi incepe scoala, cu o zi mai devreme, desi din cate imi amintesc eu e prima oara cand scoala incepe inainte de ziua traditionala de 15 septembrie.

Mi-amintesc ca-n prima mea zi de scoala, 15 septembrie 1985, am primit pentru prima si ultima oara flori. Asa era traditia ca bobocii sa fie intampinati de ceilalti elevi cu flori, si-am primit atat de multe flori ca nu ma mai vedeam de dupa ele. Doar ca am fost fascinat mai mult de cele doua carti primite incat am uitat florile la scoala… Pe vremea mea inceperea scolii era un motiv de bucurie, pentru elevi si cred ca si pentru profesori pentru ca pe vremuri in invatamant ajungeai din pasiune, nu ca si acum cand ajungi de nevoie pentru ca n-ai gasit nimic de facut in alta parte.

Citește mai mult14 septembrie, incepe scoala si o data cu ea proteste, promisiuni si sperante

Politica la romani, una spunem alta facem

Imi amintesc ca dupa ’89 incoace clasa politica romaneasca indiferent ca e de stanga sau de dreapta a primis marea cu sarea cand avea nevoie de votul poporului si apoi dupa ce au ajuns la putere au dat vina fie pe opozitie ca nu i-au lasat sa-si faca treaba, fie pur si simplu s-au facut ca ploua.

Insa pe mine m-a deranjat si ma deranjeaza atitudinea a doua personalitati politice care se pare au intr-o mare masura aceeasi evolutie politica. Primul e nimeni altul decat Traian Basescu care mai intai a fost ministru al transporturilor, apoi primar general al capitalei si in prezent presedintele tarii. Ca ministru al transporturilor nu ma intereseaza cariera sa politica desi se pare ca era destul de apreciat ocupand aceasta functie de-a lungul carierei de prim ministru a lui Petre Roman, Theodor Stolojan, Victor Ciorbea, Radu Vasile si Mugur Isarescu.

Citește mai multPolitica la romani, una spunem alta facem