Asigurarea locuintelor a devenit obligatorie

De astazi 15 iulie 2010 devine obligatorie asigurarea locuintei conform legii 260/2008. Conform acestei legi aproape 8 milioane de proprietari vor fi nevoiti sa-si asigure locuintele altfel risca amenzi de pana la 500 lei.

Primele de asigurare sunt, cel putin din punctul meu de vedere, simbolice: 10 euro/an pentru casele din chirpici (sau alte materiale de constructie netratate termic sau chimic) suma asigurata fiind de 10.000 de euro, respectiv 20 euro/an pentru casele din beton armat, caramida, piatra, lemn tratat (sau alte materiale de constructie tratate termic sau chimic) suma asigurata fiind in acest caz de 20.000 de euro.

Citește mai multAsigurarea locuintelor a devenit obligatorie

Cateva motive pentru care sa NU cumperi acum o casa

De cateva zile ma tot lovesc pe internet de stiri de genul: 3 motive pentru care sa cumperi acum o casa, 5 motive pentru care sa cumperi acum o casa, 7 motive pentru care sa cumperi acum o casa, s.a.m.d.

Nu stiu de unde interesul acesta subit al unor ziare sau fituici online pentru acest subiect insa dupa toate aparentele, tinand cont si de faptul ca stirile au aparut concentrate in aceeasi perioada, tind sa cred ca e vorba de advertoriale in spatele carora se afla oameni care vor ca pretul locuintelor sa se meninta la un nivel destul de ridicat pentru a le aduce un profit semnificativ la vanzare lor, sau poate institutii de creditare interesate de reluarea creditarii in domeniul imobiliar/ipotecar.

Citește mai multCateva motive pentru care sa NU cumperi acum o casa

Co-prorietar de avion cu doar 5.000 de euro

Nu-i asa ca va surade ideea ? Sa fiti co-proprietarul unui avion ? Acum nu va ganditi ca veti concura cu Blue Air sau Wizz Air si ca va veti recupera investitia in cativa ani. E vorba despre a fi co-proprietarul unui avion usor de agrement impreuna cu alte 9 persoane. Sau daca bugetul va … Citește mai mult Co-prorietar de avion cu doar 5.000 de euro