Protest impotriva prostiei

M-am saturat de cata prostie poate sa fie pe la noi prin tarisoara aceasta, numita Romania !

Scriam in articolul Cainii care latra nu musca despre protestul impotriva scumpirii carburantilor. La acesta au fost invitati sa participe toti cei care si-au facut plinul in zilele anterioare astfel incat sa-si permita ca astazi, maine si poimane sa arda gazul fara a mai fi nevoiti sa alimenteze.

Aceasta atitudine este primul pas dintr-un sir intreg care denota cata prostie exista in spatiul carpato-danubiano-pontic. Cum poti fi atat de naiv (a se citi prost) ca sa ai impresia ca daca ai alimentat ieri masina si in urmatoarele 3 zile defilezi prin benzinarii, benzinarilor le vor tremura nadragii si vor taia preturile ?!

Citește mai mult

Si hot, si prost, e prea de tot…

Intodeauna am avut un dinte impotriva celor care n-au pic de respect fata de munca altora si care au impresia ca ce e online e la discretia oricarui diletant care sunt ferm convinsi ca tot ce zboara se si mananca.

Pe vremea cand eu imi bateam capul cu site-ul de concursuri altii se jucau cu putulica in nisip si internetul era o notiune tabu pentru majoritatea dintre ei. Insa de vreun an incoace se trezesc tot mai multi antreprenori online care sa lanseze astfel de site-uri de concursuri online. Nu ma deranjeaza ca astfel de site-uri apar ca ciupercile dupa ploaie, concurenta este benefica si sub soare este loc pentru fiecare. Insa cand singura investitie a oamenilor din spatele acestor site-uri este intr-un domeniu, un pachet de hosting si putin timp liber dedicat ciorditului de la mine, este deja revoltator.

Citește mai mult

Nu-ti pune mintea cu prostii ca au mintea odihnita

Am ezitat cateva zile inainte de a scrie acest articol, speram  sa pot trece cu vederea anumite atitudini ale semenilor nostri dar cand vezi ca prostia are sustinatori si pe deasupra are si pui nu poti decat sa te revolti.

Indiferent ca vorbim despre viata reala sau indiferent ca vorbim despre viata virtuala vor exista intotdeauna persoane care sa aiba un dinte impotriva ta. E ceva cat se poate de firesc: nu poti fi de acord cu toata lumea, si nici nu poate fi toata lumea a fi de acord cu tine. Dar de la a-ti exprima dezacordul pe marginea anumitor idei sau principii si pana la ataca acele idei doar ca nu esti de acord cu ele e o cale destul de lunga si totodata lipsita de finalitate. Dar poate ceea ce e cel mai rau e faptul ca aceste atacuri se bazeaza pe aparente, pe unele presupuneri care n-au nici un fel de fundament. Iar din toate aceste atitudini se naste sentimentul de intoleranta fata de semenii nostri.

Citește mai mult

Prostia face audienta… chiar si pe bloguri

Din pacate nu e prima data si probabil nici ultima cand blogosfera este pur si simplu de subiecte de doi bani care fac inconjurul Romaniei si a Diasporei.O perla scoasa de o vedeta care a ajuns sa fie cunoscuta numai datorita prostiei de care da dovada a ajuns sa fie astazi subiect de senzatie pe extrem de multe bloguri.

La fel s-a intamplat si atunci cand nu stiu ce concurs de la nu stiu ce televiziune a fost amendat de CNA… cred ca mai bine de o saptamana nu poteai sa rasfoiesti 2-3 bloguri fara sa dai de subiectul „Sa sune telefoanele…”.

Citește mai mult

Desteapta-te romane

Si nu mai fi naiv, nu mai crede ca tot ce zboara se mananca…

Se pare ca fenomenul despre care vorbeam in articolul Prosti, prosti dar multi… a inceput sa ia amploare: astazi am descoperit un alt site care incearca sa vanda pielea ursului din padure sau praful de pe toba unor romani naivi care-si inchipuie ca pot castiga la loto cu un bilet de 5 lei.

Nu dau nume, nici adresa site-ului ca sa nu am pe constiinta nici unul din naivii care isi pierd banii dar nu si speranta, dar o sa va spun despre ce e vorba. Trebuie sa cumperi un breloc la pretul de 50 de lei si intri in tombola care promite ca premii un apartament in valoare de 70.000 de euro, un Mercedes E Class, un televizor cu plasma Panasonic, o camera video Sony si un aparat foto Fuji.

Citește mai mult

Proști, proști dar mulți…

Nu e doar un citat din nuvela „Alexandru Lăpușneanu” de Costachi Negruzzi ci o realitate a vieții cotidiene românești… dar spre deosebire de secolul în care se petrece acțiunea, al XVI-lea dacă nu mă înșeală memoria, când domnitorul atrăgea atenția că poporul deși prost (necunoscător de carte – pe atunci era un privilegiu să știi a scrie, a citi și a socoti) este o putere de care trebuie ținut seama, acum prostia zilelor noastre nu înseamnă altceva decât naivitate în formă pură…

De ce spun aceasta? Pentru că în timp ce, astăzi la prima oră, îmi sorbeam cafeaua liniștit și validam înscrierile de site-uri în directoarele web pe care le dețin și administrez, dau peste o secătură de site care promite marea cu sarea: case cu doar 40 de euro… Și nu orice fel de casă, ci o vilă dintr-un cartier rezidențial la 15 kilometri de centrul Bucureștiului… în localitatea Domnești: 3 dormitoare la etaj, living, bucătărie, garaj la parter + curte de 200 metri pătrați… sună tentant nu… mai ales cu criza imobiliară în care ne zbatem… dar ce se ascunde în spatele acestei super-oferte? Așezați-vă pe scaun ca să nu fiți luați prin surprindere: e vorba doar despre o singură vilă care se va acorda prin tragere la sorți după ce minim 6.000 de proști vor fi destul de naivi ca să cumpere un pix sau un breloc, fiecare în valoare de 40 de euro… Presimt deja cum unii vor rămâne cu gura căscată, uscată și cu un nod în gât zicându-și că e țeapă, și pe bună dreptate… trebuie să fii nebun ca să plătești 40 de euro pentru o chinezărie care cumpărată en-gross nu valorează mai mult de 0,10 euro bucata.

Citește mai mult