Jumatatea (…) a paharului

Se spune ca optimistul vede jumatatea plina a paharului, pe cand pesimistul vede jumatatea goala a paharului (de aceea am lasat punctele de suspensie in titlu)!

Guvernul a decis ca urmare a discutiilor purtate cu FMI sa elimine subventia pentru energia termica.
Si in loc sa vada realitatea presa noastra traditionala in goana dupa audienta si rating creeaza in mod voluntar sentimentul de panica decretand: FMI umfla factura la apa calda si caldura cu 60%.

Oare asa stau lucrurile? Haideti sa stam stramb si sa judecam drept: ce se intampla pana acum? De la bugetul de stat costul gigacaloriei era subventionat.

Citește mai multJumatatea (…) a paharului

Dacia City – zvon sau realitate ?

Umbla vorba prin targ, adica prin revistele auto de specialitate straine, cum ca Dacia ar pregati o masina de oras cu motor de 1,2 litri botezata Dacia City.

Se spune/presupune ca va avea 4 locuri, in jur de 3,5 metri lungime, un consum urban sub 2 litri/100 km si… cireasa de pe tort… mult promisul pret de maxim 5.000 de euro.

Citește mai multDacia City – zvon sau realitate ?

Si asa-i rau, si-asa nu-i bine…

Inainte de a scrie primele randuri pe acest blog, spre deosebire de altii, mi-am facut lectia de cititor constiincios. Nu din obligatie, ci din curiozitate, uneori din placere si mai apoi din dependenta…

Dar niciodata preocuparile legate de zona blogosferei nu au avut prioritate nici ca cititor, nici ca blogger in devenire. Daca n-am avut timp pentru a citi bloguri sau pentru a scrie pe propriul blog n-am facut-o pur si simplu si nu a fost nici o catastrofa.

Citește mai multSi asa-i rau, si-asa nu-i bine…

Prima sedinta gratuit: intre mit si realitate

Poate ati observat ca multi isi imbie clientii cu oferte de genul Prima Sedinta Gratuit.

Fie ca e vorba de o scoala de soferi, de o sala de fitness, de sedinte de consiliere sau de orice altceva in care plata se face pe sedinta sau pe ora exista tendinta de a veni cu ideea primei sedinte gratuite. O idee cat se poate de buna daca ar functiona sau daca ar exista o samanta de adevar si n-ar fi altceva decat strategie de a atrage clientii.

Citește mai multPrima sedinta gratuit: intre mit si realitate

Criza economica intre mit si realitate

Unde spuneati ca e criza ? La noi in Romania ???

Nu prea cred… in ianuarie 2009 dobanda la depozitul economii la vedere se apropia de pragul de 15%, acum la mai putin de jumatate de an aceasta dobanda a ajuns la doar 10%. Sau aceasta inseamna ca e criza, cand dobanzile acordate pentru economiile atrase de la populatie scad ?!

Citește mai multCriza economica intre mit si realitate