Ora Pamantului 2010 – nu uita sa stingi lumina

Anul acesta Ora Pamantului – Earth Hour va fi sarbatorita in data de 27 martie 2010, intre orele 20:30 si 21:30, ora Romaniei. Daca-ti pasa de planeta pe care traiesti, daca vrei ca urmasii tai sa traiasca intr-un mediu favorabil, sa nu fie sufocati de poluare si de incalzirea globala Stinge Lumina pentru 60 de minute.

Poate ti se pare ca gestul tau este nesemnificativ insa daca te gandesti ca inca 1 miliard de persoane incearca sa faca lucrul acesta lucrurile o sa-ti apara intr-o alta lumina. E ca si atunci cand ti se pare rusinos sa ceri restul de 1 ban cand mergi la cumparaturi, dar cand 1 miliard (1.000.000.000) de cumparatori nu primesc restul de 1 ban magazinul cu pricina face un profit de 10 milioane de lei noi (10.000.000), suma cu care pot fi cumparate 25 de apartamente vandute la pretul de 100.000 de euro.

Daca esti blogger poti face un gest simbolic stingand lumina si pe blog cu ajutorul pluginului WordPress Earth Hour, plugin pe care l-am prezentat pe blog cu un an in urma.

Toate acestea fiind spuse va astept sa stingem lumina impreuna !

Ora Pamantului – Earth Hour

Despre aceasta initiativa am aflat anul trecut si probabil a fost si primul an in care romanii au luat atitudine vis-a-vis de aceasta miscare ecologica. Dar de fapt ce reprezinta „Ora Pamantului – Earth Hour” ? 60 de minute in care fiecare din noi poate arata ca ne pasa de Planeta Albastra stingand lumina. E un protest impotriva poluarii naturii, a consumului exagerat de resurse fara a ne pasa de cei care vin dupa noi, dar sa nu uitam ca totul este limitat si resursele Terrei nu sunt un sac fara fund.

Citește mai multOra Pamantului – Earth Hour