Ora de vara

Duminica dimineata, pe 28 martie 2010, cand va veti trezi va fi deja tarziu… Tarziu pentru ca se trece la ora de vara, ora 3:00 devine ora 4:00 si avem de-a face cu ce-a mai scurta zi din an: de doar 23 de ore.

Daca trebuie sa ajungeti undeva fixati-va ceasurile cu o ora inainte de cu seara si bagati-va in pat cu o ora mai devreme decat de obicei caci punctualitatea este politetea regilor.

Mai multe despre ora de vara nu va mai spun, insa puteti citi ce-am scris la ora de iarna si veti intelege cum stau lucrurile.

Si nu uitati de ora pamantului: sambata seara intre orele 20:30 si 21:00 stinge lumina…

Ora de iarna: tic-tac,tic-tac…

Maine 25 octombrie 2009 va fi cea mai lunga zi din an: va avea 25 de ore pentru ca in noaptea de sambata spre duminica trebuie sa va dati ceasurile cu o ora in urma, ora 4:00 devine ora 3:00 (puteti sa le fixati din aceasta seara ca sa dormiti o ora in plus, sa nu sariti ca arsi ca ati intarziat la nu stiu ce intalnire).

De fapt e impropriu spus ora de iarna pentru ca de fapt e vorba ora oficiala – ora astronomica, numita astfel prin contrast cu ora de vara introdusa pentru a folosi la maxim lumina naturala a zilei si a face economie cu iluminatul public, casnic sau industrial.

Citește mai multOra de iarna: tic-tac,tic-tac…

WordPress 2.8.4 – probleme la adaugarea de etichete/tag-uri la articole

Azi de dimineata, nici nu fac bine ochi, gasesc un e-mail de la serviciul de hosting unde am gazduit Concursuri Online si mustruluit pentru consumul exagerat de resurse pe partea de server (17% incarcare CPU). Mi s-a propus sa testez un VPS timp de doua saptamani pentru a identifica personal care sunt procesele consumatoare de resurse.

Cum nu sunt la prima abatere de acest gen (datorita consumului de resurse site-ul mi-a fost mutat pe un server mai puternic) mi-am spus sa nu mai stau cu mainile in san si sa incerc sa fac ceva pentru a micsora consumul de resurse pe server. Aveam de mult timp planuit sa fac acest lucru, dar cum doream sa il fac ca la carte am tot amanat.

Citește mai multWordPress 2.8.4 – probleme la adaugarea de etichete/tag-uri la articole

Site-ul zilei: Economiseste pentru tine! Economiseste pentru maine!

Usor de zis, greu de… va asteptati sa spun „greu de pus in practica” ? Nu, ci e greu de acceptat… caci la nivel teoretic imbratisam fara nici un fel de repulsie orice curent ecologic dar cand sa trecem la practica nu acceptam nici in ruptul capului sa renuntam la confortul nostru cel de toate zilele. Dar credeti-ma ca nici nu este nevoie sa faceti lucrul acesta, in schimb puteti sa faceti lucruri care poate vi se par marunte dar care facute zi de zi va ajuta sa descoperiti cata risipa faceti fara macar ca sa va dati seama.

Site-ul pe care vi-l propun astazi se numeste sugestiv Economiseste pentru tine! Economiseste pentru maine! si incearca sa ne sensibilizeze fata de consumul iresponsabil a resurselor pe care le avem la dispozitie.
Veti descoperi pe acest site ca se consuma mai mult decat este nevoie, veti descoperi trucuri si sfaturi care sa va ajute sa faceti economie (la energie electrica, la gazele naturale, la apa menajera, etc.). Exista chiar si un calculator de reurse prin care va puteti estima consumul lunar. Sa nu va speriati daca e mai mult decat cheltuiala la intretinere.

Iar daca sunteti amatori de concursuri, aveti la dispozitie si un concurs la care puteti participa pana pe 31 mai 2009, iar marele premiu e o excursie la Bruxeles.