4 octombrie 2011, 5:43 – cutremur de intensitate mica sau medie

Da, in urma cu vreo 3 minute biroul a inceput sa se legene ca si cum s-ar fi aflat intr-un autobuz care circula pe un drum de tara desfundat. A inceput sa se miste si lustra din tavan, o miscare oscilatorie… Totul a durat 15-25 de secunde… si cred ca a fost un mic cutremur… … Citește mai mult 4 octombrie 2011, 5:43 – cutremur de intensitate mica sau medie

Fuziunea si fisiunea nucleara

Toata lumea cred ca a aflat de ceea ce se intampla in Japonia indiferent ca urmareste stirile la radio, televizor sau pe internet.

Nu o sa spun ca aceste evenimente (cutremure, tsunami si consecinta acestora) tin prima pagina de stiri si ca subiectul e o adevarata mana cereasca pentru mass-media. Nu o sa constat ca mass-media romaneasca traieste din subiecte care provoaca panica si creste audienta.

Daca cutremurul de aproape 9 grade ar fi avut loc in Romania cred ca numarul celor morti de panica generata de ziare, televiziuni si radiouri ar fi fost mai mare decat a celor morti datorita cutremurului. Noroc ca s-a intamplat in Japonia si micutii cu ochii oblici par sa nu stie ce-i ala sentiment de panica.

Ceea ce ma surprinde este persistenta in unanimitate in a vorbi despre un subiect pe care jurnalistii nu-l inteleg si confunda merele cu perele: fuziunea nucleara este cu totul altceva decat fisiunea nucleara.

Citește mai multFuziunea si fisiunea nucleara