WordPress 2.8.4 – probleme la adaugarea de etichete/tag-uri la articole

Azi de dimineata, nici nu fac bine ochi, gasesc un e-mail de la serviciul de hosting unde am gazduit Concursuri Online si mustruluit pentru consumul exagerat de resurse pe partea de server (17% incarcare CPU). Mi s-a propus sa testez un VPS timp de doua saptamani pentru a identifica personal care sunt procesele consumatoare de resurse.

Cum nu sunt la prima abatere de acest gen (datorita consumului de resurse site-ul mi-a fost mutat pe un server mai puternic) mi-am spus sa nu mai stau cu mainile in san si sa incerc sa fac ceva pentru a micsora consumul de resurse pe server. Aveam de mult timp planuit sa fac acest lucru, dar cum doream sa il fac ca la carte am tot amanat.

Citește mai multWordPress 2.8.4 – probleme la adaugarea de etichete/tag-uri la articole

Ce inseamna 2 ore de down-time ?

Acum 2 zile un data center din Cluj unde am gazduit blogul si o parte din site-urile de care ma ocup a avut un down-time de cateva ore bune (cazut complet a fost undeva intre 2-3 ore).

Din comunicatele oficiale am aflat a doua zi ca down-time-ul s-a datorat ruperii legaturilor de fibra optica care asigura conexiunea principala a data center-ului cu lumea internetului. Teoretic caderea a durat doar o ora si un sfert, intre 14:15 si 15:30, dupa care cica s-ar fi apelat la o conexiune de rezerva (ei i-au spus conexiune de back-up). Practic eu n-am avut acces la site-uri dublul timpului de down-time raportat oficial, dar aceasta e alta poveste… oficial a fost necesar sa se inlocuiasca 1 – 1.5 km din tronsonul de fibra optica (cam inexact si cam mult pentru o simpla rupere), iar dupa orele 20:00 problema ar fi fost, tot oficial, rezolvata. Insa a doua zi prin jurul orelor 11:00 am avut parte iarasi de un down-time de 5-10 minute datorita cresterii traficului care cica ar fi provocat congestii.

Citește mai multCe inseamna 2 ore de down-time ?