Windows 7 la ceas aniversar

In urma cu un an va spuneam ca Windows 7 a sosit oficial si in Romania, se intampla in 22 octombrie 2009.

Iata ca a trecut deja un an si se cuvine sa-i uram cele cuvenite: La Multi Ani si sa fie cel putin la fel de longeviv si utilizat ca Windows XP. Spun aceasta dintr-o perspectiva personala pentru ca urasc schimbarea, mai ales cand vine vorba de sistemele de operare.

Cu ocazia implinirii unui anisor de Windows 7 Microsoft a publicat cateva date interesante:

Citește mai mult

Windows 7 a sosit oficial si in Romania

De astazi, 22 octombrie 2009, Windows 7 a fost lansat pe piata si poate fi achizitionat de la eMag, MarketOnline si probabil mai sunt si altii dar deocamdata pe acestia i-am identificat pana acum.

Windows 7 isi propune sa spele pacatele Windows Vista si sa inlocuiasca vechiul Windows XP, dar spre deosebire de volumul imens de publicitate de care a beneficiat lansarea Windows Vista, lansarea Windows 7 mi se pare destul de palida din punctul de vedere a volumului de publicitate.

Citește mai mult

Linux nu-i bau-bau…

Nu mi-e frica, nu-mie frica de bau-bau… Nu mi-e frica, nu-mie frica de bau-bau… (n-am dat in mintea copiilor stati linistiti si cititi mai departe).

Trebuie sa precizez din start ca nu sunt fan Linux sau fan Windows (le folosesc pe amandoua si-si fac treaba fiecare), dar nici profan in materie de sisteme de operare… totusi blogosfera inca vuieste pe tema Fii destept: Windows vs. Linux, ba mai mult a inceput sa dea in clocot pentru ca s-au aprins prea multe spirite si ma vad nevoit sa pun punctul pe I din punctul meu de vedere.

Citește mai mult

Fii destept: Windows vs. Linux

Exact peste o luna, in 22 octombrie 2009, Windows 7 va fi lansat oficial in Romania si in intreaga lume.  Legat de aceasta lansare Microsoft desfasoara o campanie intitulata „Fii destept !” care promoveaza ideea achizitionarii de calculatoare cu sistem de operare preinstalat.

Ei bine aceasta campanie a aprins spiritele in blogosfera impartind-o practic in doua: o tabara sustine Windows, cealalta tabara sustine Linux. Nimic rau in aceasta, fiecare are libertatea de a alege, insa modul de argumentare in a sustine un sistem de operare care sa ruleze pe calculatorul fiecaruia este unul tipic romaneasca: romanul se pricepe la toate, este specialist in materie de Linux sau in materie de Windows si parera sa inseamna adevarul absolut. Ceilalti n-au dreptul la un argument, iar daca au curajul sa o faca pe baza unor experiente personale trebuie sa fie pregatiti pentru un potop de injurii.

Citește mai mult

Windows 7 RC (Release Candidate) disponibil pentru download gratuit pana pe 20 august 2009

Daca nu ati descarcat, instalat si testat inca Windows 7 RC (Release Candidate) o mai puteti face pana in data de 20 august 2009. Astfel puteti testa timp de 6 luni noul sistem de operare inainte de a va decide daca il cumparati sau nu, caci incepand cu 1 martie 2010 calculatoul pe care este instalat Windows 7 RC se va inchide o data la 2 ore  pana pe 1 iunie 2010 cand licenta de utilizare gratuita va expira complet.

Chiar si asa eu zic ca merita sa experimentati Windwos 7 care seamana cu Windows XP dar e ceva mai mult decat acesta, in plus se misca extraordinar de bine chiar si pe calculatoarele cu o configuratie nu prea stralucita, aceasta insemnand ca are nevoie de resurse mult mai rezonabile decat Windows Vista.

Citește mai mult

WP-UserAgent – plugin wordpress

Nu orice plugin wordpress creat vreodata este cu adevarat util sau neaparat necesar dar exista unele care desi nu sunt necesare imbina utilul cu placutul si poate determina, intr-o oarecare masura, pe cei care citesc si te comenteaza sa ia masurile necesare pentru a fi cu browserul la zi. Sau, de ce nu, vazand ca ceilalti comentatori folosesc un alt browser vor avea curiozitatea sa vada despre ce-i vorba si astfel vor descoperi ca internetul nu inseamna doar Internet Explorere, browser-ul implicit cu care vine sistemul de operare Windows aflat pe majoritatea calculatoarelor romanilor.

Citește mai mult