Genocidul guvernului Boc impotriva viitorilor pensionari

In urma cu mai bine de 6 luni vorbeam despre Paradoxurile democratiei in Romania, problema principala dezbatuta fiind majorarea varstei de pensionare de la 60 de ani la 65 de ani pentru femei si de la 65 de ani la 70 de ani pentru barbati.

Astazi guvernul Boc si-a asumat raspunderea pentru legea pensiilor, astfel varsta de pensionare a femeilor va creste incet dar sigur ajungand ca barbatii si femeile sa se pensioneze la varsta de 65 de ani. S-a renuntat la majorarea varstei barbatilor la 70 de ani probabil pentru faptul ca a atras cineva atentia guvernului ca speranta de viata in Romania este de doar 68 de ani si probabil va scadea o data cu trecerea anilor. Oricum este bine stiut ca speranta de varsta la barbati este mai mica, statistic vorbind, decat speranta de varsta la femei asa ca acestia nu se vor bucura prea multa vreme de statutul de pensionar.

Citește mai multGenocidul guvernului Boc impotriva viitorilor pensionari

CET-ul ne transforma in asCETi

Cred ca se implineste o luna de cand CET Brasov a sistat livrarea apei calde catre muritorii de rand.

La inceput s-a crezut ca e vorba doar despre revizia anuala si se spera ca in 2-3 zile vom avea din nou apa calda. Dar a trecut o saptamana, au trecut doua saptamani, iata ca a trecut o luna si pe tevile de apa calda circula numai gandacii de apa. In realitate datoriile CET catre Distrigaz sunt atat de mari incat acesta din urma a sistat furnizarea gazului catre CET, urmand sa fie reluata (furnizarea gazului metan) doar atunci cand aceste datorii sunt platite. Si din cate am inteles de pe la vecini vom primi apa calda doar acele asociatii de locatari care sunt cu platile la zi.

Citește mai multCET-ul ne transforma in asCETi

Paradoxurile democratiei in Romania

Romania a devenit precum America, tara tuturor posibilitatilor, dar doar in sensul rau al cuvantului. De ce spun asta  ? Pentru ca in timp ce-mi vedeam astazi de treaba de zi cu zi, primesc pe e-mail o stire care sfideaza orice logica dar mai ales bunul simt. Eu as numi aceasta chestiune ca fiind „paradoxurile democratiei in Romania” : varsta minima de pensionare in Romania este de 70 de ani desi speranta de viata este de doar 68 de ani. Mai respirati ? Sunteti in picioare ? Nu va luat cu ameteli ? Beti mai bine un pahar cu apa…

Citește mai multParadoxurile democratiei in Romania