Ora Pamantului 2010 – nu uita sa stingi lumina

Anul acesta Ora Pamantului – Earth Hour va fi sarbatorita in data de 27 martie 2010, intre orele 20:30 si 21:30, ora Romaniei. Daca-ti pasa de planeta pe care traiesti, daca vrei ca urmasii tai sa traiasca intr-un mediu favorabil, sa nu fie sufocati de poluare si de incalzirea globala Stinge Lumina pentru 60 de minute.

Poate ti se pare ca gestul tau este nesemnificativ insa daca te gandesti ca inca 1 miliard de persoane incearca sa faca lucrul acesta lucrurile o sa-ti apara intr-o alta lumina. E ca si atunci cand ti se pare rusinos sa ceri restul de 1 ban cand mergi la cumparaturi, dar cand 1 miliard (1.000.000.000) de cumparatori nu primesc restul de 1 ban magazinul cu pricina face un profit de 10 milioane de lei noi (10.000.000), suma cu care pot fi cumparate 25 de apartamente vandute la pretul de 100.000 de euro.

Daca esti blogger poti face un gest simbolic stingand lumina si pe blog cu ajutorul pluginului WordPress Earth Hour, plugin pe care l-am prezentat pe blog cu un an in urma.

Toate acestea fiind spuse va astept sa stingem lumina impreuna !

Earth Hour – plugin pentru WordPress

Acum o saptamana scriam articolul Ora Pamantului – Earth Hour despre ce ar trebui sa facem in ultima sambata din luna martie a fiecarui an daca ne pasa de planeta noastra, de evolutia gradului de poluare a mediului si de folosirea resurselor naturale fara nici un discernamant.

Astazi am gasit un plugin pentru WordPress numit Earth Hour care o data instalat contorizeaza cat timp mai este pana la „Ora Pamantului”, adica mai exact timpul ramas pana pe data de 28 martie 2009 orele 20:30, si cati bloggeri sau alaturat acestei initiative pana in prezent.
Dar asta nu e tot: in data de 28 martie 2009, la orele 20:30 (ora locala a fiecarui blog) pluginul Earth Hour „stinge lumina” pe blog. Cum? Prin afisarea unei pagini speciale care sa explice cititorilor ca blogul in cauza sustine Ora Pamantului si ca va fi din nou disponibil peste un anumit numar de minute (asta depinde de cand este accesat acel blog).
Pana atunci mesajul ca un blogger este sustinator al Earth Hour va fi afisat discret in partea de sus a blogului.

Eu am instalat deja acest plugin si sper ca ideea sa fie preluata de cat mai multi bloggeri din Romania.

Mai jos puteti vedea cum va arata acest blog pe 28 martie 2009 in intervalul 20:30 – 21:30

Ora Pamantului – Earth Hour

Despre aceasta initiativa am aflat anul trecut si probabil a fost si primul an in care romanii au luat atitudine vis-a-vis de aceasta miscare ecologica. Dar de fapt ce reprezinta „Ora Pamantului – Earth Hour” ? 60 de minute in care fiecare din noi poate arata ca ne pasa de Planeta Albastra stingand lumina. E un protest impotriva poluarii naturii, a consumului exagerat de resurse fara a ne pasa de cei care vin dupa noi, dar sa nu uitam ca totul este limitat si resursele Terrei nu sunt un sac fara fund.

Citește mai multOra Pamantului – Earth Hour

Ce faci cand nu ai bani ?

O intrebare retorica si aparent banala care poate avea suficient de multe raspunsuri… depinde cate din raspunsurile care exista pentru aceasta intrebare dorim sa ascultam…

Primul raspuns care imi vine in minte este acela ca strangem cureaua… daca ai ce strange, altfel ar trebui sa te gandesti serios la problema banilor… daca nu-i ai deloc, fie esti somer, fie esti o persoana aflata in intretinerea altei persoane (copil, batran, casnic)… iar daca ai bani dar nu sunt niciodata nu sunt de ajuns problema s-ar putea sa fie alta decat faptul ca ai un salariu mic: modul in care iti administrez finantele…

Citește mai multCe faci cand nu ai bani ?