Windows 7 la ceas aniversar

In urma cu un an va spuneam ca Windows 7 a sosit oficial si in Romania, se intampla in 22 octombrie 2009.

Iata ca a trecut deja un an si se cuvine sa-i uram cele cuvenite: La Multi Ani si sa fie cel putin la fel de longeviv si utilizat ca Windows XP. Spun aceasta dintr-o perspectiva personala pentru ca urasc schimbarea, mai ales cand vine vorba de sistemele de operare.

Cu ocazia implinirii unui anisor de Windows 7 Microsoft a publicat cateva date interesante:

Citește mai multWindows 7 la ceas aniversar

Analytics360 – plugin wordpress

La un moment dat va recomandam Google Analytics Stats – plugin wordpress pentru a monitoriza sumar traficul blogului.

Astazi am descoperit un nou plugin de statistici mult mai evoluat, e vorba despre Analytics360 (de fapt numele sau complet este MailChimp’s Analytics360 pentru ca inglobeaza si accesul la un serviciu de newsletter ce poate fi folosit in limita a 100 de abonati).

Pluginul Analytics360 permite accesul direct din panoul de control (dashboard) la aproape tot ceea ce va intereseaza legat de traficul pe blog: numarul de vizitatori, top pagini accesate, top refferali, bounce rate, timpul mediu petrecut pe site de catre vizitatori, etc.

Nu ma mai intind la vorba, dar il consider un plugin util si vi-l recomand.

Statbadge – plugin wordpress

Statbadge e un plugin wordpress care va ajuta sa afisati diverse statistici referitoare la blog.

Astfel puteti puteti opta sa afisati numarul de articole, numarul de pagini, numarul de categorii, numarul de comentarii, numarul de etichete, numarul de widget-uri folosite, numarul de pluginuri. De asemenea puteti afisa informatii referitoare la Google PageRank, Alexa Rank, Technorati Rank sau numarul de link-uri reciproce, dar afisarea acestora din urma nu este foarte exacta ci relativa la Google.

Fiecare din datele ce doriti sa fie afisate pot fi selectate individual, si daca nu doriti sa afisati anumite statistici puteti alege sa nu o faceti.

Acest plugin poate fi implementat prin intermediul unui Widget sau manual adaugand in tema (de preferinda in sidebar) urmatoarea linie:

< ?php if(function_exists(‘statbadge_display’))statbadge_display(); ?>

Google Analytics Stats – plugin wordpress

Sa presupunem ca aveti blog si va monitorizati deja traficul folosindu-va de Google Analytics.

Puteti vedea care e situatia in privinta numarului de vizitatori ai blogului intrand in contul pe care-l folositi de la Google Analytics, dar daca sunteti prea comozi puteti sa folositi pluginul wordpress Google Analytics Stats si aveti un sumar al statisticilor in dashboard (panoul de contrul). Acest plugin va permite dupa instalare si setarea parametrilor corespunzatori sa aveti permanent o situatie asupra numarului de vizitatori , a numarului de vizite si a numarului de vizitatori noi (cei care va viziteaza blogul pentru prima data).

Parametri care trebuie setati sunt: nume utilizator Google, parola Google (sunt aceleasi ca cele folosite pentru Gmail) si adresa blogului (fara http:// in fata). De asemenea puteti seta sa va fie afisat doar numarul de vizitatori, numarul de vizite sau combinat.

Singurul neajuns a acestui plugin este faptul ca nu ofera o imagine de ansamblu pentru ultimele 30 de zile ci doar pentru 14 zile. Dar chiar si asa eu il consider un plugin util.