Ce punem in locul Google Page Rank?

Blogosfera a gasit un nou subiect de discutie din care sa faca rating: Gooogle Page Rank se pregateste sa-si dea obstescu sfarsit… si asa cum era de asteptat avem tabere care condamna page rank-ul si tabere care sustin page rank-ul. Ceea ce e amuzant in toata aceasta poveste e ca pe langa faptul ca s-a nascut poet, romanul mai e si specialist in orice… in cazul de fata in materie de SEO, orice habarnist isi da cu parerea si are pretentia de a fi luat in serios nicidecum contrazis, chiar daca cel care o face are argumente solide.

Dar ce reprezinta Google Page Rank? Un parametru privit multa vreme ca unic tel al site-urilor nou lansate sau a celor deja existente, un motiv nejustificat de mandrie care a condus la ideea ca, cantitatea este mai importanta decat calitatea, punandu-se astfel carul inaintea boilor. Mi-am exprimat parerea destul de plastic vis-a-vis de subiectul Google Page Rank in articolul Paranoia Google Page Rank Update.

Citește mai multCe punem in locul Google Page Rank?

Romania valoareaza cat o ceapa degerata ?!

Intrebarea din titlu e una retorica sau poate una se-miretorica, pentru ca nu astept raspuns de la nimeni, poate doar de la mine… daca imi e cu putinta sa ma dumiresc…

Ca natie de sine statatoare ne face o placere deosebita sa ne plangem singuri de mila, ne plangem ca suntem in rahat pana in gat si ca nimeni nu ne baga in seama dar noi personal nu facem nimic pentru a iesi din aceasta stare ci dimpotriva ne cacam pe noi in continuare pentru a avea in ce ne balaci, pentru ca ne place mirosul de latrina si pentru a avea de ce ne plange caci aceasta se pare ca ne face fericiti…

Citește mai multRomania valoareaza cat o ceapa degerata ?!

Cum iti dai seama ca munca ta este apreciata ?

Cand esti furat… stiu ca pare absurd dar chiar asa stau lucrurile…

Cand un produs sau serviciu este apreciat de catre consumatori pentru calitatea sa acesta are vanzari considerabile, doar ca atunci cand acel produs se poate obtine si pe alte cai, ca de exemplu prin furt, romanii nu vor ezita sa faca economii in ceea ce priveste bugetul personal, al familiei sau al firmei la care lucreaza.

O sa-mi spuneti ca sunt putin frustrat si putin mai mult egoist, dar o sa va dau un exemplu care o sa va trezeasca la realitate: sistemul de operare Windows costa, dar cu toate acestea versiunile pirat instalate pe calculatoarele din intreaga lume depasesc volumul de licente vandute pentru Windows indiferent despre ce versiune ar fi vorba. Sa nu-mi spuneti ca n-ati stiut ca Windows nu e gratuit ca nu va cred, si nu e singurul produs software in aceasta situatie… iar aceasta meteahna candva pusa pe spinarea veniturilor mici ale romanilor, nu s-a diminuat nici atunci cand veniturile au crescut considerabil si nici cand pretul unei licente de Windows XP a ajuns sa coste suficient de putin ca sa fie accesibil unei mase destul de largi din populatia Romaniei. Dar nu despre aceasta voiam sa scriu, era doar un exemplu destul de elocvent a modului in care furam cu o naivitate iesita din comun.

Citește mai multCum iti dai seama ca munca ta este apreciata ?

De ce ne vindem atat de ieftin pielea ?

Nu stiu daca ati observat dar noi ca popor ne vindem ieftin pielea si platim extrem de scump pentru orice am avea nevoie.

Cand ne cautam un job cel mai adesea ni se baga in fata salariul minim pe economie, nu stim sa ne negociem salariul pentru ca nu stim cat de mult valoram noi ca marfa. Iar eventualul angajator cu mici exceptii va fi dispus sa „iasa” in afara legii. Si ai de ales: cauti mai departe sau accepti sa muncesti pe nimic…

Citește mai multDe ce ne vindem atat de ieftin pielea ?