Rezolvarea „Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in”

Dupa ce mi-am facut update-ul la Wordpres 3.5 pe blog m-am trezit cu o eroare in footer-ul blogului care suna cam asa:

Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /wp-content/themes/inove/footer.php on line 22 and defined in /wp-includes/wp-db.php on line 990

Solutia pe care am gasit-o a fost aceea de a inlocui linia 22 in footer.php (/wp-content/themes/inove/footer.php):

Citește mai mult

Xtrem PC 3.0 – traiasca WordPress

WordPress castiga din ce in ce mai mult teren devenind nu doar o unealta de blogging ci si o unealta solida de publishing.

Astfel navigand zilele trecute pe internet nu mica mi-a fost surpriza descoperind ca site-ul XtremPC a fost refacut folosind ca platforma… tocmai WordPress, dupa ce ani de zile a folosit, din cate am putut sa-mi dau eu seama, o solutie custom made.

Citește mai mult

Trackback bug WordPress

Desi am instalata pe blog ultima versiune de WordPress 2.9.1 se pare ca exista un mic bug la capitolul trackback: Atunci cand cineva ma citeaza pe blogul sau in loc sa apara la trackback url-ul corespunzator articolului unde am fost citat apare de fapt url-ul articolului citat. Nu stiu de unde apare problema dar sper … Citește mai mult

Trafic lunar alocat: cum sa reduci consumul ?

De cand imi fac veacul pe internet nu de putine ori am vazut site-uri trecute pe banca de rezerva pentru simplu motiv ca au depasit traficul lunar alocat. N-a fost si cazul meu pentru ca mi-am estimat intodeauna nevoile si am ales pachetul de hosting corespunzator.

De cand am insa probleme cu consumul exagerat de resurse pe server, incercand diverse metode de a optimiza site-ul, adaugand in .htaccess codul de mai jos am constatat ca traficul zilnic consumat s-a redus simtitor (cel putin 50%) in conditiile in care numarul mediu de vizitatori a ramas constant:

Citește mai mult

Doar mie mi se pot intampla lucrurile acestea

Am ajuns si in 2010, mai optimist ca in 2009 ca asa cere eticheta dar aceasta nu inseamna ca anul acesta va curge numai lapte si miere…

Si ca sa fiu vigilent tot anul 2010 am inceput nu neaparat cu stangul ci cu ceva surprize neasteptate si destul de neplacute in privinta site-urilor din portofoliu.

Citește mai mult

Do Follow Blog

Dupa lupte seculare ce-au durat vreo 9 luni am luat taurul de coarne si incepand de astazi comentariile celor care detin un blog vor avea link-uri cu atributul do follow.

A durat atat de mult ca sa ajung sa fac acest pas nu datorita faptului ca as fi rau intentionat ci pentru ca toate pluginurile WordPress pentru comentarii cu  link direct (do follow) pe care le-am incercat n-au dat rezultate.

Citește mai mult

WordPress 2.8.5 lansat la apa

Se pare ca WordPress a lansat o noua versiune intermediara, WordPress 2.8.5, pana va lansa WordPress 2.9. M-am uitat peste specificatiile noi versiuni si se pare ca nu vine cu noutati, accentul punandu-se mai degraba pe capitolul securitatea scriptului. Practic, ca in orice versiune intermediara, se incearca repararea unor bug-uri raportate de utilizatori. Cum eu … Citește mai mult

WP Thumbnail Blogroll – plugin wordpress

Blogroll-ul, sau in traducere libera lista de bloguri, poate ajunge cu timpul atat de lunga incat fie te decizi sa faci curatenie, fie apelezi la un plugin care afiseaza aleator un numar fix de bloguri, fie incerci ceva care impaca pe toata lumea: muti tot ce inseamna blogroll pe o pagina separata, totul cu un singur click si fara prea mare bataie de cap.

Te ajuta sa faci acest lucru pluginul wordpress WP Thumbnail Blogroll care o data instalat si configurat te va ajuta sa ai o pagina cu lista de bloguri preferate demna de invidiat de catre ceilalti bloggeri pentru ca fiecare blog de pe lista ta va fi afisat sub forma unei miniaturi impreuna cu denumirea blogului.

Citește mai mult