Concurenta pe piata internetului mobil se ascute: internet mobil de la RCS & RDS

Din 10 septembrie 2009 oradenii si cei din imprejurimi, mai precis abonatii RCS & RDS au la dispozitie un nou serviciu, internet mobil la preturi cuprinse intre 0 si 15 lei/lunar:

  • 15 lei/luna daca nu esti deja client RDS, esti abonat de cablu TV sau telefonie fixa, la care se adauga pretul modemului de 55 euro + TVA;
  • 10 lei/luna daca esti abonat la internet FiberLink 1 (28 lei/luna);
  • 0 lei/luna daca esti abonat la internet FiberLink 2 (39 lei/luna);

Viteza internetului mobil de la RCS & RDS este cuprinsa intre 3.6 Mbps si 7.2 Mbps, iar teoretic traficul este nelimitat, dar in practica pentru oricare din cele 3 abonamente exista o limitare de 3 GB dupa consumul carora viteza de aces scade la 128 kbps.

Citește mai multConcurenta pe piata internetului mobil se ascute: internet mobil de la RCS & RDS

Cosmote a cumparat Zapp ?

Se pare ca zvonurile de acum ceva timp in urma referitor la achizitia Zapp de catre Cosmote au devenit realitate. Suma vehiculata pentru aceasta tranzactie trece de 200 de milioane de euro dar aproape trei sferturi reprezinta datorii ce trebuie platite de noul proprietar.

Gura targului vorbeste ca Zapp ar fi fost curtat si de catre ceilalti operatori de telefonie mobila Orange si Vodafone miza fiind, nu clientii Zapp care chiar daca nu poti sa-i numeri pe degete sunt in inferioritate numerica fata de alte retele de telefonie mobila, ci infrastructura dezvoltata de Zapp. E vorba despre infrastructura pentru internet mobil unde Zapp dupa toate informatiile pe care le stim statea cel mai bine la acest capitol, atat ca acoperire cat si calitatea semnalului.

In plus un aspect foarte important pentru Cosmote in cazul acestei achizitii era licenta 3G pe care acesta nu o avea.

Ce urmeaza ? Sa speram ca de pe urma acestei achizitii competitia pe segmentul internetului mobil se va ascuti, fapt care va duce la dezvoltarea de servicii de calitate la preturi mult mai accesibile decat cele de acum.