ReFresh: cine nu-i cu mine, este impotriva mea

Acum cateva zile m-au mancat buricele degetelor sa scriu despre deontologia din blogosfera si despre faptul ca bloggerii din A-List vor egalitate dar nu pentru catei.

Cand am scris articolul Sursa Twitter: comoditate sau spalare de… surse ?! ma gandeam ca e doar o simpla scapare, ca se vor face corecturile de rigoare si nicidecum ca se vor aprinde spiritele.

Citește mai multReFresh: cine nu-i cu mine, este impotriva mea

Valoarea mea, valoarea mea… ZeList Reloaded

N-aveam de gand sa mai pomenesc prea curand de ZeList, insa cand descoperi ca si cei din varful piramidei vocifereaza ca in loc de locul I sunt doar pe locul intai am ramas… ca la dentist.

Zoso, caci despre el este vorba, este revoltat pe misterul algorimului ZeList care functioneaza dupa el din 2 in 2 (eu l-am numit in articolul anterior algorimt aleator).

Citește mai multValoarea mea, valoarea mea… ZeList Reloaded

ZeList mereu surprinzator

Spuneam intr-un articol de acum doua saptamani in urma ca ZeList schimba macazul… iar dupa cum a evoluat blogul la ultimele doua strigari incep sa cred ca schimbarea macazului se face manual…

De ce-am ajuns la concluzia aceasta ? Din cel putin doua motive: dupa ce in urma cu doua saptamani blogul de fata ocupa un surprinzator loc 163 si in urma cu o saptamana ocupa pozitia 5.8000 si ceva, acum vad ca situatia pentru saptamana trecuta s-a schimbat si-mi apare ca de fapt blogul era pe pozitia 2.038. Diferenta care nu poate fi explicata decat fie prin faptul ca noul algoritm actioneaza retroactiv si face corectii din mers, fie ca de la o anumita pozitie in sus distributia clasamentului blogurilor se face aleator ca sa nu spun altfel.

Apoi in lista cu cele mai recente link-uri din posturi nu sunt afisate toate link-urile din ultimele 60 de zile asa cum este specificat (stiu foarte bine cine a pus link-uri in articole catre mine in ultimele 2 luni).

Asa ca… nu mai am nici o concluzie…

ZeList schimba macazul…

… si astfel blogul de fata ajunge sa fie considerat dupa noul algoritm a fi pe pozitia 163 in blogosfera romaneasca (si nu-s indexate de ZeList decat putin peste 35.000 de bloguri).

Ce s-a intamplat de fapt aflam de pe blogul ZeList: astfel s-a unificat topul clasic cu topul dinamic si a rezultat topul de fata care se doreste a fi putin mai relevant decat cele dinainte.

Citește mai multZeList schimba macazul…