100% Adevarat ca OTV & Company face spam pe mobil

Ieri dupa amiaza in timp ce-mi faceam siesta de pranz cand era somnul mai dulce ma trezesc ca soseste un mesaj SMS de la 1305: 7 autoturisme si un apartament vor fi acordate incepand cu ora 20:00 la OTV – 100% Adevarat. Trimite un sms cu numele tau la 1305 (3e) si poti fi unul din castigatori !

Mesajul de mai sus a venit pe un numar de telefon alocat unei cartele pre-pay pe care am activat-o cu cel mult 10 zile in urma si de pe care n-am sunat pe nimeni altcineva decat pe nevasta-mea. Astazi dimineata am descoperit ca am acelasi mesaj si pe numarul cu abonament, ca a primit si nevasta-mea mesajul si lista celor invitati sa contribuie la prosperitatea unui joc de tip Caritas nu se opreste aici.

Trecand peste faptul ca acest mesaj a fost trimis nesolicitat (cel putin pe abonament am solicitat sa nu-mi fie trimis nici un mesaj promotional din partea operatorului si nici alte feluri de mesaje publicitare) stau si ma intreb cum au ajuns unele numere de telefon abia activate sa fie folosite de catre OTV ? Nu cred ca s-au apucat sa trimita la intamplare mesaje si nici ca au trimis la toata lista de combinatii posibile ce reprezinta numere de telefon din retelele mobile de telefonie. Cel mai probabil retetele de telefonie mai fac un ban in plus astfel pentru ca chiar daca OTV-ul nu a platit sa se trimita aceste mesaje la toata lumea, operatorii au de castigat din procentul care le revina din cei 3 euro/mesaj trimis de fiecare naiv care spera ca va castiga o masina sau un apartament in buricul targului.

Personal mi se pare lipsa de respect din partea operatorilor de telefonie mobila fata de clienti, care presupun ca nu sunt deloc incantati de bombardamentul de mesaje publicitare la care sunt supusi. Si ce-i mai rau ca la astfel de mesaje de tip spam pe mobil nu exista optiunea unsubscribe

2 comentarii la „100% Adevarat ca OTV & Company face spam pe mobil”

  1. Eu am 3 numere de telefon din care 2 de Cosmote pe care am primit exact acelasi mesaj care l-ai primit si tu. Sfatul meu este sa nu raspunzi in nici un fel si nu o sa mai primesti deloc. Mentionez ca mesajele le-am primit in urma cu aproximativ o luna cand erau disponibile 10 autoturisme si o casa. 🙂

Comentariile sunt închise.