11 septembrie 2001 – ziua cand World Trade Center a devenit o amintire

Va mai amintiti de ziua de 11 septembrie 2001 ? La ce ora v-ati trezit dimineata, ce-ati servit la micul dejun ? Daca v-ati certat cu nevasta, cu seful, cu un coleg sau cu un subaltern ? Va mai aduceti altceva aminte in afara de evenimentul care a condus la disparitia celor doua turnuri gemene care formau ansamblul World Trade Center si altceva legat de viata personala ?

Daca nu inseamna ca acel eveniment n-a fost altceva decat rodul mediatizarii intense de care a beneficiat la nivel international. Pentru ca eu inca ma mai intreb daca a fost sau n-a fost ceea ce se pretinde la nivel oficial: cel mai mare atentat terorist din istoria lumii…

Eu despre acea zi nu-mi aduc aminte decat ca am dormit toata acea dupa amiaza, eram inca student si aveam de dat examene restante asa ca noaptea invatam, dimineata dadeam examen si dupa amiaza imi re-incarcam bateriile. Asa am ratat sa fiu martor in direct la un eveniment care indiferent ce a fost sau ce a vrut sa fie rampa de lansare a razboiului impotriva terorismului international, desi fie vorba intre noi aceasta a fost doar scuza pentru a impune controlul asupra unor resurse naturale atat de necesare unei natii consumeriste pana la maxim: SUA.

Astfel a cazut regimul lui Saddam Hussein, si americanii au acces la rezervele de petrol de care au atata nevoie. Asa am ajuns sa ne moara oameni in Afganistan pentru o cauza care nu are nici in clin nici in maneca cu Romania. Si cel mai probabil asa am ajuns intr-o situatie de criza mondiala din care lumea va iesi numai dupa ce va fi pus in aplicare planul Obama (ca americanii sun obisnuiti cu astfel de planuri salvatoare, sper ca planul Marshal va este cunoscut).

Ziua de 11 septembrie e doar o zi ca oricare alta, pentru noi romanii, sau poate doar pentru mine… as prefera sa-mi aduc aminte de zile mai importante din viata mea: ziua in care am spus pentru prima oara mama, ziua in care am facut primii pasi, prima zi in care n-am mai facut in pat sau prima zi in care am mers la gradinita… dar nu-mi amintesc nimic din toate aceste zile atat de personale si importante pentru mine…

2 comentarii la „11 septembrie 2001 – ziua cand World Trade Center a devenit o amintire”

Comentariile sunt închise.