11.000 de Concursuri Online

Pe 1 decembrie 2009 anuntam faptul ca am adunat 7.777 de concursuri online pe site-ul din portofoliu. Pe 1 aprilie 2010 (si nu a fost o pacaleala) se atingea pragul de 10.000 de concursuri listate pe site-ul respectiv.

Astazi, 26 mai 2010, va ramane in istoria personala ca ziua in care numarul de concursuri de pe site a ajuns la 11.000, iar pe la jumatatea lunii iunie a.c. ma astept sa am o cifra perfecta din punct de vedere vizual: 11.111 concursuri listate incepand cu 29 octombriei 2007 cand am listat primul concurs.

Numeric vorbind nu pare chiar atat de mult dar daca e sa privesc dincolo de aparente in spatele acestor 11.000 de concursuri se ascund premii in valoare de… nici nu vreau sa-mi imaginez caci e vorba de milioane de euro convertite in premii (putem vorbi chiar de zeci de milioane de euro, ba chiar tind sa cred ca sumele pus in joc sunt de ordinul sutelor de milioane de euro dar nu bag mana in foc).

Daca pentru fiecare concurs listat as fi primit 1 euro din partea fiecarui organizator acum as fi adunat 11.000 de euro dar cum listarea e inca gratuita stau si ma gandesc ce-ar fi fost daca…

Oare organizatorii de concursuri ar fi dispusi sa plateasca pentru listarea concursurilor ? Daca DA, care ar fi pretul corect ?!

6 comentarii la „11.000 de Concursuri Online”

 1. Cred ca conteaza mai multe detalii la pret, iar cel mai important ar fi vizibilitatea. Una e sa ai un concurs care sta pe prima pagina si alta e sa ai un concurs adaugat de duzina care mai mult are vizibilitate doar in randul RSS-readerilor.
  Mai conteaza si premiile. Daca dai premii de 50 de euro, sa mai dai 10 Euro pentru a avea viziblitate poate fi mult, in timp ce daca dai premiu un masina, sa mai dai 100 Euro pentru o maxima vizibilitate e un chilipir.

  • In ceea ce priveste pretul multe chestii eu credeam ca se subinteleg: de exemplu partea cu vizibilitatea, nu-i poti cere omului 100 de euro daca doar in prima zi e promovat pe prima pagina si apoi ajunge in paginile interioare. La fel sta treaba si cu valoarea premiilor caci de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere… totusi eu ma gandeam daca s-ar putea taxa fiecare concurs listat, cu o suma simbolica cat sa ma faca sa ma simt bine…

 2. Eu nu cred ca ar avea succes forma asta. Un factor foarte important nu tine nici de tine nici de organizator: Sistemele de microplati online din Romania sunt cam inexistente. De fapt singura varianta accesibila ar fi plata cu telefonul mobil, dar ultima data cand m-am uitat peste (a trecut ceva timp) o parte buna (si prin buna zic de fapt „prea mult”) din bani se duceau la operatorii de telefonie.
  Chiar si la paypal de exemplu tot te-ar lasa fara vreo 33 de eurocenti la fiecare plata. Poate sunt si variante mai bune pe care le uit eu acuma sau de care nu stiu. Dar eu aici sunt in primul rand sceptic si as merge mai degraba pe cealalta varianta. Oricum cred ca stii si tu ca ar fi o utopie sa vrea toti sa plateasca listarea (pentru multi si numai gandul de „plata” e tabu mai ales cand au variante free – chiar daca nu la aceeasi calitate).

  • Microplatile renteaza numai de la 10 euro in sus, ca e comision fix de 1,4 (sau 1,6) euro pe tranzactie.

 3. Deci sa inteleg ca la urmatorul concurs pe care il organizez pentru a fi listat o saptamana pe prima pagina imi iei … cat? Stiu ca site-ul e mai mult decat perfect!

Comentariile sunt închise.