A fost sau n-a fost Eurovision

Nu sunt pasionat de muzica, fotbal si alte asemenea lucruri intr-atat cat sa scriu despre aceste lucruri pe blog. Dar cu toate acestea nu pot sa nu remarc printre picaturi atitudinea duplicitara a poporului roman: inainte de semi-finala, respectiv finala Eurovision, romanca a fost adulata la propriu. Era clasata chiar printre favorite, multi se asteptau chiar sa castige macar unul din locurile pe podium daca nu chiar pozitia de frunte. Ce mai atata vorba, toata lumea n-avea decat cuvinte de lauda despre ea.

Dupa ce Eurovisionul s-a incheiat si Romania a iesit abia pe locul 19 acei lupi moralisti care mai inainte o pupau peste tot pe concurenta Romaniei au intors acum armele impotriva ei folosind tot felul de invective pe care din motive lesne de inteles nu vreau sa le expun aici. Elena e aceeasi persoana care a fost si in urma cu o saptamana si cu toate acestea e privita ca oaia neagra a familiei muzicii romanesti sau piaza rea a Romaniei.

In fotbal se intampla la fel… inainte toata lumea te inalta in slavi… iar daca pierzi meciul, toata lumea te scuipa… si probabil ca nu sunt singurele domenii in care romanii se inclina dupa cum bate vantul…

Oare de ce nu reusim sa fim obiectivi pentru a ne aprecia sansele ? Oare de ce ne supra-evaluam sansele acolo unde este evident ca realitatea este alta ? Oare de ce ne place sa pozam in altceva decat ceea ce suntem ?

Multe dintre lucrurile cu care Romania se mandrea in lume sunt, fie ca ne place sau nu, de mult apuse (fotbal, gimnastica, muzica, etc.)… De ce oare nu suntem in stare sa ne asumam esecurile ca natie ci dam vina exclusiv pe cei care ne reprezinta la competitiile internationale ?! Cine i-a trimis acolo in afara de noi ?

Cred ca ar fi cazul sa acceptam ca viata are si urcusuri si coborasuri, ca nu poti urca tot timpul si cu cat urci mai sus cu atat caderea poate fi mai dureroasa… mai ales atunci cand cei care erau in spatele tai cand urcai au dat bir cu fugitii cand cazi…

Rusinica Romania !!!

Comentariile sunt închise.