A inceput sezonul spamului pe e-mail

De vreo 2-3 zile am inceput sa primesc tot felul de mesaje, asa numitele newslettere, de la diverse site-uri pe care eu n-am intrat niciodata in viata mea. Sau daca am facut-o am ajuns in urma unor cautari prin intermediul Google dar in nici un caz n-am subscris la vreun newsletter.

La primul astfel de mesaj am dat pur si simplu stergere dupa ce-am incercat sa vad ce vor oamenii: in josul mesajului aparea faptul ca primesc acel mesaj ca urmare a abonarii mele la newsletter. A doua zi acelasi expeditor crede ca sunt interesat de newsletterul sau, dar ii dau Unsubscriebe. A treia zi primesc iarasi mesaj, dar nu-mi mai bat capul si bag direct raportare de spam. Sper ca pe viitor mesajele trimise de acesti nesimtiti sa fie filtrate si sa ajunga acolo unde le este locul: in folderul de SPAM.

Se pare ca optiunea de Unsubscribe la un serviciu la care nu te-ai abonat ori nu functioneaza, ori e folosita de fapt pentru a verifica ca o adresa de e-mail este reala caci se pare ca fenomenul newsletterului se datoreaza cumpararii unei baze de date cu adrese de e-mail de catre baietii destepti. Asa ca decat sa dati Unsubscribe care e de fapt un OK ca adresa de e-mail e in regula, raportati mesajul ca fiind spam si scapati de complicatii.

Si ca sa vedeti cu cine aveti de-a face o sa va spun si cei care ma streseaza de 3 zile incoace: Sport.ro, Ploiesteanca si Studentie.ro

4 comentarii la „A inceput sezonul spamului pe e-mail”

    • Eu de obicei nu intru, cel mult incerc sa citesc ce aberatii trimit si iau masuri de a impiedica pe viitor astfel de atitudini…

  1. Da. Si eu am primit de la Sport.Ro. Si nesimitirea la ei e si mai mare, pentru ca au pus link-ul  de dezabonare cu alb, adica aceeasi culoare cu backgroundul, astfel incat sa nu vezi niciun link de dezabonare.

Comentariile sunt închise.