Acum sa va vedem unde va este recunostinta

Hai sa ne mai plangem putin si se rezolva problema !

Se pare ca am avut drepate in articolul de mai sus: dupa campania lacrimogena din presa locala si nationala problema elevilor de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” – Brasov s-a rezolvat cel putin pe jumatate.

Astfel Consiliul Local Brasov a decis alocarea a jumatate din suma necesara acestora pentru a ajunge la competia internationala American Computer Sciente League (Philadelphia, S.U.A.). Aceasta e ceea ce se stie pentru ca sedinta in care s-a luat aceasta decizie nu s-a tinut cu usile inchise, dar sunt convins ca sunt persoane fizice sau juridice care au contribuit deja la suma de care elevii brasoveni au nevoie preferand sa nu faca din aceasta un eveniment public.

Acum ca problema s-a rezolvat as vrea sa vad care le este recunostinta celor de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” – Brasov ? Sincer as vrea sa-i vad pe elevii de acolo, impreuna cu profesorii lor ca apreciaza gestul comunitatii brasovene. Pentru ca hotararea luata de consiliul local de a-i sprijini, implica in mod indirect fiecare contribuabil brasovean care se asteapta ca banul sau sa fie cheltuit cum se cuvine.

Si mi-ar place sa-i vad implicati in actiuni care sa dovedeasca ca apreciaza ceea ce oamenii incearca sa faca pentru ei: sa participe la amenajarea unui spatiu verde sau la curatenia sa, sa se implice in actiuni de voluntariat cu componenta sociala si nu in ultimul rand sa fie mai modesti pentru ca de la inaltimea la care ai ajuns caderea este foarte dureroasa.

Desi imi place sa aud ca tinerii nostri fac performanta intr-un anumit domeniu, ma deranjeaza atitudinea lor aroganta si lipsa de modestie. In contextul de fata un elev isi exprima dorinta de ai bate pe americani la ei acasa. Daca aceasta e motivatia pentru care doresti sa ajungi acolo, faptul ca te intorci cu locul intai nu inseamna altceva decat gadilirea orgoliului personal si social. Caci privind lucrurile cu mult pragmatism, americanului ii este indiferent ca l-ai batut la el acasa: chiar si codas fiind castiga intr-o luna cat tu nu castigi nici intr-un an.

Iar in alta ordine de idei sa nu uitam ca American Computer Sciente League (Philadelphia, S.U.A.) este o competitie internationala unde s-ar putea sa dam piept cu elevii din India, elevi care dupa bruma mea de cultura generala constituie pepiniera pentru multe firme multinationale de software. Si cu toate diplomele pe care le obtinem, indienii sunt totusi preferati…

Asa ca fiti pragmatici, nu va bucurati ca ati castigat o lupta daca in viitor veti  pierde razboiul…

Dilema in loc de PS: Cum se face ca elevii care participa la ACSL si obtin locul I, la olimpiadele nationale de informatica se multumesc doar cu mentiune ?! Exista o explicatie pe care o las sa o descoperiti fiecare din cei care cititi articol… restul e can-can…