Ai invins? Continua! Ai pierdut? Continua!

Autorul citatului din titlu este nimeni altul decat Pierre de Coubertin care a reusit sa surprinda in doar cateva cuvinte lucruri pentru care ne-ar trebui o viata pentru a le povesti si incerca.

Spuneam aici ca Noul magazin online Orange e ca o sita: plin de bug-uri… deocamdata iar astazi am aflat un lucru nu tocmai placut… spuneam ca am testat magazinul in mod ne-oficial in cadrul unui concurs,  s-au afisat finalistii din randul carora se vor alege 4 castigatori a cate unui laptop Acer Aspire AS5735Z.  Ma numar si eu printre finalisti cu un articol 3 lucruri inacceptabile cu cosul de cumparaturi la care eu nu tineam chiar asa de mult, erau altele mult mai importante in viziunea mea dar trebuie sa ma resemnez cu ideea ca oamenii au perspective diferite asupra aceluiasi lucru. Probabil ca nu m-as fi regasit pe lista celor 10 finalisti daca n-ar fi fost la mijloc contributia consistenta la testarea magazinului online Orange (oficial am contribuit cu 54 de raportari de bug-uri si sugestii de imbunatatire, neoficial au fost vreo 70).

Ceea ce nu mi-a placut a fost faptul ca din 10 articole selectate pentru jurizarea finala doar un singur articol, al meu, e despre bug-uri ale magazinului online. Celelalte sunt idei si sugestii mai mult sau mai putin pertinete referitoare la imbunatatirea magazinului. Dupa mine ar fi trebuit sa existe macar un echilibru in distributia articolelor finaliste, daca nu s-a pus accentul pe bug-uri. Nu inteleg de ce juriul a ales sa aprecieze idei care plutesc in aer si care oricum ar fi ajuns sa fie implementate fiind elemente ce trebuie sa se regaseasca in cadrul oricarui magazin online ce se respecta si-si respecta clientii. Mie mi s-ar fi parut firesc sa se puna accentul pe bug-uri pentru ca acestea sunt specifice doar magazinului la care au fost identificate.

Asadar tinand cont de evolutia lucrurilor eu ma vad un invins, nu pentru ca nu ma regasesc pe lista celor 4 castigatori ci pentru ca toate eforturile mele au fost apreciate doar la nivelul politetii. Dar vorba lui Pierre de Coubertin: Ai invins? Continua! Ai pierdut? Continua!, iar eu voi continua…

PS: Am aflat ulterior scrierii acestui articol caci totusi ma numar printre castigatori, dar aceasta nu-mi schimba parerile expuse mai sus.