Asigurarea locuintelor a devenit obligatorie

De astazi 15 iulie 2010 devine obligatorie asigurarea locuintei conform legii 260/2008. Conform acestei legi aproape 8 milioane de proprietari vor fi nevoiti sa-si asigure locuintele altfel risca amenzi de pana la 500 lei.

Primele de asigurare sunt, cel putin din punctul meu de vedere, simbolice: 10 euro/an pentru casele din chirpici (sau alte materiale de constructie netratate termic sau chimic) suma asigurata fiind de 10.000 de euro, respectiv 20 euro/an pentru casele din beton armat, caramida, piatra, lemn tratat (sau alte materiale de constructie tratate termic sau chimic) suma asigurata fiind in acest caz de 20.000 de euro.

Riscurile acoperite de polita de asigurare obligatorie a locuintei acopera daunele provocate de cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii.

Dupa cum se poate sesiza legea in forma actuala e doar un moft pentru ca e la mintea cocosului ca in cazul in care pica un bloc intreg la cutremur cu 20.000 de euro nu-ti poti cumpara decat cel mult o garsoniera dupa ce inainte aveai poate un apartament cu 3 sau 4 camere.

Concluzia ?! Daca sunteti proprietari si va cunoasteti valoarea locuintei apelati la o asigurare a locuintei complementara care sa va puna la adapost… nu se stie niciodata cand loveste nenorocirea…

4 comentarii la „Asigurarea locuintelor a devenit obligatorie”

  1. Mi se pare normal asa ceva. Daca imi cade o bomba pe bloc (normal cand nu sunt acasa) raman pe drumuri. Asa macar am bani de hotel.
    Eu am asigurare pe locuinta de ceva vreme…

  2. Eu cred ca e doar o scuza pentru a nu mai pica responsabilitatea in spinarea autoritatilor atunci cand se intampla nenorocirea… in cazul respectiv vor spune sa te duci la asigurator iar daca nu ti-ai facut asigurarea hop si o amenda!

  3. Boris, nu stiu daca ai fost atent, dar se asigura doar calamitatile naturale. Adica degeaba iti ia foc casa, ca nu e acoperita de asigurarea asta 😛

  4. Asigurarea ar trebui sa fie facultativa ca orice asigurare. Eu nu ma simt cu musca pe caciula. N-am motive sa cred ca-mi va arde casa, nici cutremure nu sunt pe la noi, nici in calea apelor nu stau.
    Treaba a pornit de la casele distruse de inundatii. Sa-si faca aia asigurari.
    Dar, ca la romani este un bun prilej oferit chiar de natura sa mai puna un bir pe capu romanilor. Nu se putea rata asa pleasca. Socoteste si tu 8 mil x 20euro = 160 mil de euro anual, mama mama ce de bani, alesii vor avea de unde fura mai mult si mai cu spor!

Comentariile sunt închise.