Au inceput lucrarile la dublul sens giratoriu de la Gemenii

Se pare ca au inceput lucrarile la sensul giratoriu dublu din interesectia Gemenii (Zizinului-Saturn-Alexandru Vlaxuta).

Deocamdata au marcat pe asfalt cum va arata noul sens giratoriu: toata structura va avea forma unei elipse cu centrele in actualele refugii pietonale din fata magazinelor Profi, respectiv Luca, axa mare a elipsei fiind data de linia imaginara ce uneste cele 2 magazine.

Ochiometric vorbind, desi s-a trambitat ca aceasta solutie ofera mai mult spatiu verde, mi se pare ca nimic nu se pierde – nimic nu se castiga, totul se transforma: se ia spatiul verde dintr-un loc si de muta practic in alt loc.

Avantajele acestui sens giratoriu dublu par a fi doar pentru cei care fac dreapta de pe Zizinului pe Saturn, respectiv de pe Zizinului pe Alexandru Vlahuta. Cei care fac stanga sau vor sa mearga inainte trebuie sa faca slalom prin cele doua sensuri giratorii si nu prea vad cum se vor aplica regulile de prioritate cand simultan in 2 sensuri giratorii diferite sunt 2 masini diferite.

Daca pe langa regulile de prioritate cunoscute nu se vor impune reguli suplimentare de prioritate semnalate corespunzator tind sa cred ca noul sens giratoriu in loc sa fluidizeze circulatia mai mult o va incurca, iar riscul tamponarilor usoare va fi destul de ridicat.

Nu stiu unde vor fi amplasate noile treceri de pietoni dar asa cum suntem obisnuiti deja vor fi destul de departe ca sa trebuiasca sa ocolesti 500 de metri pentru a ajunge de pe o parte pe partea cealalta a strazii.

Bonus: Mi-a soptit o pasarica ca toate aceste sensuri nu sunt chiar atat de necesare doar ca exista o firma care are contract cu primaria, exista comisioane grase si spalari de fonduri europene la mijloc.

3 comentarii la „Au inceput lucrarile la dublul sens giratoriu de la Gemenii”

  1. Eu cred ca aceste sensuri giratorii vor fluidiza traficul pe Saturn si in continuarea pe Vlahuta. Mai mult ca sigur prioritatea se va asigura prin semne de circulatie suplimentare. Brasovul arata excelent in comparatie cu alte orase printre care si Constanta, orasul meu de suflet. Si acolo se incaseaza comisione grase.
    Eu sunt in Brasov de aproape 4 ani si inca de la inceput am constatat favorizarea acelei firme care spre sfidarea tuturor foloseste aceeasi culoare ca si partidul de guvernamant! Asta face ca oricat de frumos arata Brasovul sa existe si o mocirla exact in mijlocul lui!

  2. Unele sensurii giratorii sunt utile in fluedizarea circulatiei… altele NU. Zic nu si aici ma refer la sensul giratoriu de la capatul strazi Lungi. Ei ! aici se creaza de multe ori ambuteiaje deoarece venind din directia Stadionul Tineretului spre codlea… cei ce vin de la dreapta Cimitir Municipal , nu acorda prioritate de stg. si de aici si tamponarile frecvente . O alta problema este trecerile de pietonii. Trecere de pietonii la intrare in sens din directia Stadion Tineretului …intri in sens si dai de o alta trecere in dreptul Garii Bartolomeu. Aici dimineata e un calvar si mai ales in jurul orei 07:00–07 :45 , cand vin navetistii dinspre Zarnesti . Stai la acea trecere ( trec ca oile) si 3-4 minute. In urma ta bineinteles autoturisme blocate in sensul giratoriu . Vom vedea ce se va intampla si in fantezistul sens de la Zizinului.Coruptia e peste tot si daca nu ma insel firma agreata de primarie este bineinteles Vectra (fratia primarului)

  3. Frate sunt sofer de ani de zile … am facut distributie in Brasov … am batut tara in lung si in lat … si va asigur ca Brasovul are o corculatie foarte buna … nu foarte, extrem de buna … lasand la o partea partea de periferie respectiv … giratoriu din capat str Lunga e normal sa fie aglomerat .. e zona cu trafic greu si asta e … dar per total este foarte oke ! Din punctul meu de vedere zona gemenii avea nevoe de un giratoriu … o sa fie bine veti vedea … si sa nu mai fim paranoici ca se face spalare de bani europeni etc .. si ce ? vrei mai bine sa fure toti banii ? eu zic ca e bine sa faca ceva cu ei nu conteaza ca ii spala ca sunt comisioane etc … ! Umblati prin tara sa vedeti in ce hal arata orasele romaniei … nu toate , majoritatea si o sa vedeti ca Brasovul o duce foarte bine !!! Numa’ bine !

Comentariile sunt închise.