Basescu, Geoana sau Romania ?

Cred ca intrebarea din titlu si-o pune orice roman care si-ar fi dorit ca Romania sa se afle dupa 20 de ani de la caderea comunismului pe o alta treapta in ceea ce priveste dezvoltarea economica si nivelul de trai a populatie decat se afla acum.

Personal imi pun aceasta intrebare pentru ca maine 6 decembrie va trebui sa merg la vot si sa pun stampila pe cineva in care nu mai cred, dar o fac pentru ca nu vreau sa ne intoarcem inapoi in timp cu 20 de ani.

Basescu nu e cea mai buna solutie pentru Romania, dar e cea mai buna alternativa pe care o avem la dispozitie in acest moment. Nu traim mai bine ca acum 5 ani, dar am trait mai bine, iar faptul ca alegerile prezidentiale din acest an au cazut in zodia crizei nu e vina exclusiva a lui Traian Basescu. La mijloc sunt atat de multe variabile ca nimeni nu le-ar fi putut controla si nici prevesti pentru a minimiza efectele nedorite.

E ciudat cum oamenii uita foarte repede cand le-a fost bine dar vocifereaza imediat cand treaba nu mai merge cum trebuie. Cu un efort minim oricine isi poate reaminti ca din 2004 si pana cand ne-a lovit criza am dus-o intr-un fel din ce in ce mai bine: chiar daca mai putin decat ne-am fi asteptat, veniturile populatiei au crescut constant si ca o consecinta a acestui fapt consumul a explodat. S-au acordat credite bancare pe baza veniturilor declarate astfel ca multa lume si-a cumparat ce-a vrut si ce n-a vrut, ce-a avut nevoie si ce nu a avut nevoie… Practic oricum am privi lucrurile, pana sa ne loveasca valul ne mergea putin mai bine… ar fi dovada de ipocrizie sa ne ascundem dupa degete…

Geoana poate ocupa orice functie in stat mai putin cea de presedinte. Ii lipseste credibilitatea si este sustinut de un partid care daca n-ar fi ajuns la putere dupa 1989 Romania ar fi fost foarte departe in ceea ce priveste democratia veritabila, dezvoltarea economica si bunastarea populatiei.

Lui Geoana ca om si candidat la functia de presedinte al Romaniei ii lipseste simtul masurii, practic declaratiile sale in ceea ce priveste Romania si poporul roman seamana mai degraba cu planurile cincinale de pe vremea comunismului. Si desi este sprijinit impotriva actualului presedinte de catre Romania bunului simt, eu parca totusi as prefera dictatura bunului simt caci bunul simt a lipsit si lipseste tuturor politicienilor romani. Si nu inteleg de ce ni se cere noua ca popor sa dam dovada de bun simt cat timp clasa politica e corupta pana in maduva oaselor….

De aceea mergand maine la vot voi incerca sa ma gandesc cum va arata Romania dupa 5 ani sub conducerea lui Geoana si cum va arata Romania sub conducerea lui Basescu. Si plecand de la aceste proiectii pe baza informatiilor credibile pe care le detin voi vota ceea ce e mai bine pentru Romania…

2 comentarii la „Basescu, Geoana sau Romania ?”

  1. Chiar nu am ce sa adaug decat ca gandesc la fel ca si tine. Un punct in minus pentru Geoana este faptul ca a insistat pe promisiuni electorale si pe rezolvarea tuturor problemelor; exceptand situatia in care PIB-ul va fi de 200% chiar nu vad de unde atata generozitate intr-o perioada ce se anunta extrem de grea. Plus faptul ca eu oricum nu mai cred in niciun fel de promisiuni electorale indiferent de sursa lor.

    • Iata ca ni s-a oferit ocazia sa vedem daca ceea ce a promis in campanie Mircea Geoana, mai valoreaza mai mult decat o ceapa degerata… 🙁

Comentariile sunt închise.