Blogwars – scurt ghid de supravietuire

Intra cine vrea, ramane cine poate! – aceasta este chintesenta Blogwars, aceasta Junime a blogosferei…

In momentul scrierii acestui articol sunt inrolate 115 bloguri si in mai putin de o ora se opreste cronometrul pentru inrolari iar juriul se va delecta cu articolele celor care n-au dezertat inca inainte de inceperea razboiului si va alege 10 mercenari care sa se razboiasca in ringul Blogwars, editia 2013.

Eu am rezistat tentatiei de a dezerta si cred ca experienta mea anterioara imi permite sa dau cateva sfaturi celor 10 alesi:

1. conditia necesara pentru a castiga o batalie este sa participi la ea, nu dezerta in fata propriilor tale temeri;

2. indiferent de tema incearca sa dai o nota personala articolului cu care participi, juriul nu vrea sa citeasca despre lucruri stiute doar povestite altfel ci mai degraba este incantat sa decopere contributia personala la un anumit subiect;

3. nu trata nici un subiect cu superficialitate, daca ceva ti se pare prea usor inseamna ca trebuie sa muncesti mai mult pentru a descoperi ce-ti scapa;

4. tu poti fi cel mai bun combatant, trebuie doar sa crezi acest lucru;

5. daca esti deja veteran in materie de razboi cibernetic nu te imbata cu ideea ca detii reteta succesului, intotdeauna este cate ceva nou de invatat;

6. si lista ramane deschisa pentru a fi completata…

De data aceasta eu voi purta lupta de pe margine in calitate de jurat… am citit o mare parte din articolele inrolate in prima etapa Blogwars si mi-am ales 10 favorite (iar articolul meu nu e printre ele).

13 comentarii la „Blogwars – scurt ghid de supravietuire”

  • Eu gandesc si analizez situatia la rece si sa vad jumatatea plina a paharului dar multi mi-au spus ca atitudinea realista nu e totuna cu gandirea realista!

 1. Cred ca nu puteai sa o spui mai bine. E mult adevar in cele ce ai scris. Unii din noi au tendinta sa creada ca ei au scris minunat si uita sa se evalueze in raport de celelalte articole participante si sunt multe… Stiam in ce ne bagam si ca va fii greu, asa ca nu avem motive sa cedam… Inainte! :))

 2. A! Si mie imi place articolul tau, am vazut ca am gandit cam in acelasi mod: am inceput sa vorbim intai de aceasta tehnologie si ne-a dus gandul la cam acelasi lucru, un pic mai departe pe mine :))

 3. N-am citit toate articolele participante, dar sunt convins ca exista niste articole foarte bune. E fain sa vezi cum evolueaza astfel de evenimente.

  Totusi, eu zic ca ai multe sanse pentru ca experienta acumulata de tine poate fi un factor important in decizia juriului. Abia dupa ce treci in etapa urmatoare e mai greu pentru ca fiecare jurat va avea un cuvant de spus, iar gusturile sunt foarte diferite ca sa placi la majoritate.

  • Experienta din editiile anterioare nu are nici in clin nici in maneca cu jurizarea: gandeste-te numai ca cine a castigat la prima editie locul I la editia a II-a nu s-a mai regasit in Top 10.

   Eu in locul juriului in afara de evaluarea articolelor as incerca sa anticipez capacitatea de a duce razboiul pana in panzele albe si de a nu ABANDONA asa cum s-a intamplat cu Daniel Chetroni si Mihai Palantin.

Comentariile sunt închise.