Brasovul prinde viteza in mod oficial

Incepand de marti 10 august 2010 limita de viteza in municipiul Brasov a fost modificata de la 50 km/h la 60 de km/h. De fapt se oficializeaza un lucru care se intampla de cand lumea si pamantul in Brasov: prea putini erau cei care circulau prin oras cu 50 km/h (media cu care se circula este undeva intre 60 km/h – 70 km/h) si nu de putine ori am fost martor cand si mijloacele de transport in comun circulau cu viteze demne de Formula 1.

In interiorul cartierelor, in zona pietelor, a unitatilor sanitare si a unitatilor de invatamant se mentine restrictia de viteza de 30 km/h, teoretic caci in practica lucrurile stau altfel si personal m-am convins ca aceasta restrictie ar fi suficient sa fie respectata dumnezeieste doar in zona trecerilor pentru pietoni. Sa mergi cu viteza aceasta prin cartiere este… umilitor si e de preferat sa mergi pe jos decat sa mergi cu viteza a II-a.

Intrarile/iesirile in/din Brasov beneficiaza de limita de viteza de 70 km/h, ceea ce e un lucru binevenit daca s-ar respecta. Astfel venind din Bucuresti soferii se bucura de aceasta limita de viteza pana la sensul giratoriu de la intersectia Poienilor – Calea Bucuresti – Blvd. Saturn, venind dinspre Sibiu incepi sa franezi la sensul giratoriu Hornbach, daca vii dinspre Targu Mures schimbi viteza la pasajul Fartec, daca te intorci de la Pitesti sensul giratoriu de la Real e punctul in care treci de la 70 km/h la 60 km/h si, in cele din urma, daca vii dinspre Bacau la intersectia Harmanului – Blvd. Garii – Blvd. Al. Vlahuta e cazul sa o lasi mai usor.

Iar in final sa va zic un pont, o mica scapare in legislatia rutiera: daca sunteti sigur ca vitezometrul de la bordul masinii arata viteza reala si se potriveste cu viteza indicata de radar, poti circula linistit cu viteza legala + 9 km/h. Adica 69 km/h in Brasov, 39 km/h in cartiere, zona pietelor, a spitalelor si a unitatilor de invatamant, si cu 79 km/h la intrarea/iesirea din Brasov.