Bye Bye Guiness Book pentru Brasov

Cineva, nu spun cine, a vrut sa bage si Brasovul in Guiness Book doar ca socoteala din targ nu s-a potrivit cu cea de acasa.

Astfel in ajun de Craciun brasovenii trebuiau sa doboare recordul detintut de Bucuresti in materie de Mosi Craciun daca la patinoarul Olimpia se adunau 3.940 de mosi… s-au prezentat doar 2 mosi la apel si probabil Brasovul trebuie sa intre in cartea recordurilor pentru cea mai proasta performanta in materie de mosi.

Cei care au gandit aceasta cacialma viseaza inca frumos si spera ca in 2010 vor da lovitura intrand in cartea recordurilor cu o chestie destul de absurda dupa umila mea parere. Uita insa un lucru esential, poate chiar doua: Brasovul numara de 7 ori mai putini locuitori decat capitala, apoi nu cred ca se gasesc de inchiriat in Brasov 4.000 de costume de Mos Craciun ca sa fie posibila aceasta desfasurare de forte.

In alta ordine de idei nu a existat si nici nu cred ca va exista vreodata motivatia brasoveanului de rand sa-si adjudece acest record. Sa nu uitam ca un costum de mos fie ca este inchiriat, fie ca este cumparat, inseamna o investitie nejustificata: acest record nu tine de foame, de sete si nici nu aduce vreun beneficiu de imagine Brasovului.

Dar daca mai marii urbei, adica Consiliul Judetean Brasov, vrea neaparat sa doboare recordul in materie de Mosi Craciun pot incepe inca de pe acum sa comande 4.000 de costume si la anul sa convinga 4.000 de brasoveni, cu un mic si o bere, sa intrea in pielea unui Mos Craciun. Dar nici chiar asa nu cred ca vor fi sorti de izbanda…

Iertati-ma tonul pesimist dar nu e asa: nu sunt pesimist ci doar… realist…