Cand se schimba ora?

Despre trecerea la ora de vara am scris pe scurt in 2010 cu referinta la ora de iarna unde am prezentat mai pe larg conceptul de ora oficiala (ora astronomica) si motivele pentru care se fac aceste schimbari de doua ori pe an.

Lucrurile par cat se poate de clare si viata merge mai departe chiar daca o zi din an are 25 de ore, iar alta zi din an are doar 23 de ore.

In 2012 eu personal am o mica dilema: cand se schimba ora?
Unii spun ca in noaptea dinspre 24 spre 25 martie 2012 dam ceasurile cu o ora inainte, eu insa tind sa cred ca ar trebui sa facem acest lucru in noaptea dinspre 31 martie spre 1 aprilie 2012.

De mic copil parintii m-au invatat ca trecerea la ora de vara se face in ultima sambata a lunii martie asa ca sunt tentat sa spun ca pe 31 martie dam ceasul cu o ora inainte. Dar…

… asa au stat lucrurile pana in 1997, cand pentru a ne alinia orei de vara din Uniunea Europeana, ora de vara se stabileste incepand din ultima duminica a lunii martie si pana in ultima duminica a lunii octombrie.

Asadar in aceasta seara, ca sa nu uitati, dati ceasurile cu o ora inainte…

Un comentariu la „Cand se schimba ora?”

  1. Eu trebuie sa recunosc ca am vrut sa fiu pus la punct din timp asa ca am fixat ora pe telefon, nedandu-mi seama ca de fapt se va actualizeaza singura…asa ca m-am trezit cu 2 ore inainte nu doar cu una! Evident mi s-a parut amuzant,eram foarte derutat!

Comentariile sunt închise.