Cat costa cartea „Inferno” de Dan Brown?

Chiar daca in biblioteca mea nu se regaseste nici o carte de-a sa ma declar fan Dan Brown: am citit toate cartile sale cu exceptia Inferno – lansata in Romania in august 2013.

Pentru ca in ultima vreme drumurile mele nu se mai intersecteaza cu biblioteca judeteana Brasov unde eram candva abonat fidel si cum nu cred ca a aparut deja pentru a fi imprumutata cititorilor m-am decis sa cumpar cartea Inferno de Dan Brown pentru a ma delecta cu noile aventuri ale lui Robert Langdon, personajul principal al cartii.

Dupa o scurta analiza am gasit cartea cu 20% reducere pe site-ul editurii RAO, cu 30% reducere pe Libris – librarie online si cu 40% reducere in libraria online Elefant.

Din start am exclus editura Rao din motive cat se poate de evidente: Elefant imi oferea o reducere dubla pentru cartea Inferno, de Dan Brown.

Cand insa am pus cartea in cos si am dorit sa finalizez comanda m-am trezit ca trebuie sa platesc transportul aproximativ 12 lei asa ca am aruncat o privire si peste Libris unde am avut parte de o surpriza placuta: transport gratuit.

Cat costa cartea Inferno de Dan Brown in realitate?
– la Elefant avem cartea Inferno de Dan Brown la pretul de 41.43 de lei + transport 11.99 de lei = 53.42 lei;
– la Libris avem cartea Inferno de Dan Brown la pretul de 48.3 de lei + transport gratuit = 48.3 lei;

Asadar cu toate ca la Elefant reducerea oferita este de 40% iar la Libris reducerea este de doar 30%, transportul face diferenta si libraria online Libris castiga la capitolul: unde gasim mai ieftin cartea Inferno de Dan Brown?

In plus pe mine ma avantajeaza faptul ca Libris isi are sediul in Brasov si pot sa-mi ridic cartea direct de la libraria St. O. Iosif de pe strada Muresenilor. Totusi partea cu transport gratuit este valabila la nivel national: as putea sa aleg livrarea prin curier dar as avea cartea in 24 – 48 de ore (din experienta mea de pana acum in 48 de ore).