Cat mai valoreaza un apartament?

Un amic care se ocupa de imobiliare in Brasov imi zice ca un client de-al sau vrea sa organizeze un concurs pe Facebook prin care sa adune 1 milion de fani.

Premiul: un apartament cu 3 camere intr-un cartier rezidential.

Acest client cica nu cere decat doua lucruri pentru a pune la bataie premiul mentionat: pagina lor de Facebook sa atinga 1 milioni de fani si… aici m-a lasat fara cuvinte, toti fanii sa fie unici, adica sa nu fie fani ai nici unei alte pagini de Facebook ci doar a lor.

Acum stau si ma gandesc ca amicul acesta al meu si-a batut joc de mine si de fenomenul social media. Practic asa ceva este imposibil dupa umila mea parere, totusi eu zic ca se merita un astfel de experiment de amploare. Si sincer daca un dezvoltator de ansambluri rezidentiale din Romania mi-ar propune sa-l ajut sa promoveze un astfel de concurs l-as sustine fara ezitare. Daca-i reuseste initiativa castiga totul… iar daca esueaza nu pierde nimic…

La prima vedere poate parea o scurta nebunie sa faci asa ceva, insa daca ne mai gandim putin, un apartament nou cu 3 camere nu poate sa coste mai mult de 100.000 – 150.000 de euro (maxim 200.000 de euro daca are finisaje super-lux, e utilat si mobilat) si bugetul acesta e mic copil pe langa buzz-ul pe care-l va putea crea o astfel de initiativa.

Dar sincer nu cred ca o sa vad asa ceva prea curand in Romania pe segmentul promovarii prin social media. Voi ce credeti?

7 comentarii la „Cat mai valoreaza un apartament?”

  1. pai in RO sunt undeva la 4,5 mil useri facebook….din astia minim 3,5 milioane au dat like lui INNA….mai sunt cateva sute de mii fani pe la radiouri/TV si persoane fizice….deci logic si matematic…nu are cum sa scoata 1 mil de fani unici…cel putin dintre userii din RO?!

    dar pana la urma e vorba de marketing….daca reuseste sa adune 100.000 de fani unici…si nu le ofera nimic…e chiar castigat, nu?

  2. Din ce in ce mai inventive campaniile de marketing. Si eu care credeam ca cer mult cu un simplu like la un moment dat :).

    Parerea mea e ca se vor organiza cativa cu alte conturi de Facebook ca sa participe, dar daca vor afla ce ai scris tu in comentariul de mai sus … slabe sanse :)!

  3. Nici eu nu cred ca e posibil ca un proiect sa aduna 1 milion de like-uri de la fani care sa nu fi dat vreun alt like inainte/dupa. Cu toate ca miz ca e mai mult decat atractiva, raman la parerea mea 😀

  4. Eu cred ca daca el ar vrea acest lucru cu siguranta l-ar putea indeplini. Si eu iti spun sigur ca as putea frauda acest concurs si as putea castiga apartamentul. Cum? Pentru 200.000 de euro, valoarea apartamentului, as putea face 1.000.000 de conturi, unice, pe care sa interactionez, si unde sa am un singur like – la pagina de facebook a apartamentului.

    Si-atunci el nu a castigat nimic, ba chiar a pierdut 200.000 de euro in cel mai rau caz.

Comentariile sunt închise.