Ce castigi daca ai blog?

Când am început să scriu pe acest blog am plecat de la ideea unui spațiu personal de exprimare și nu m-am gândit nici o clipă la câștiguri financiare sau materiale.

Însâ astfel de câștiguri nu m-au ocolit și de-a lungul timpului am câștigat bani din adsense sau marketing afiliat și produse/vouchere la diverse concursuri la care am participat. N-au fost multe astfel de câștiguri ci suficient cât să reflecte gradul meu de implicare în astfel de activități.

Astăzi stând și cugetând asupra întrebării „Ce câștigi daca ai blog?” am avut o revelație pe care au avut-o și alții cu mult înaintea mea: banii sau altfel de câștiguri materiale nu trebuie sa reprezinte o prioritate pentru mine atunci când ma dedic acestui blog…

Banii sunt bineveniți atunci când vin dar nu trebuie să ajung în situația de a nu vedea pădurea din cauza copacilor… căci cel mai mare câștig din activitatea pe blog trebuie să fie lucruri care nu pot fi cumpărate cu bani: dezvoltarea de abilități sau competențe personale, stabilirea de legături interumane pe baza unor interese comune și construirea unui univers din care cei care te citesc să simtă ca fac parte în mod natural.

Din acest motiv îmi propun ca pe acest blog să nu-mi agresez în nici un fel cititorii cu publicitate în exces… nu spun deloc pentru că mi se poate pune pata pe ceva și nu vreau să se spună despre mine că am lins ceea ce-am scuipat odinioară…

6 comentarii la „Ce castigi daca ai blog?”

    • Mulțumesc! Nu e o abordare nouă, e doar o încercare de a continua. Cât privește reclama în general, ProfitShare în particular, rata de click este foarte-foarte mică pe bannere… așa că nu se justifică să încarci tema cu bannere doar ca să fie acolo.

    • Vezi? Și-atunci de ce să mai zgârii retina cititorului cu reclamă pe care a învățat să o ignore în mod automat?

Comentariile sunt închise.