Ce folosim impotriva arsurilor solare?

Nu stiu cum fac dar nu e vara in care sa nu ma joc de-a v-ati ascunselea cu soarele si apoi sa ma aleg cu o insolatie serioasa manifestata prin arsuri solare in care pielea nu doar se decojeste dar apar imediat basici pline cu lichid.

La Baile Felix, Sovata – lacul Ursu si Baile Herculane am experimentat cele mai neplacute arsuri solare, genul acela de arsuri dupa care le spui celor cu care esti in vacanta, mergeti voi si va balaciti ca eu raman in camera

La Baile Felix am stat si am suferit in tacere, mi-a trecut si mi-am zis ca data viitoare nu o sa se mai intample. Dar s-a intamplat la Sovata, o insolatie manifestata nu doar cu arsuri solare ci si o alergie care m-a facut sa seman cu Shrek – fara nici un fel de glume – mi se umflase capul cat o banita de parca eram intepat de albine sau eram dat cu capul de toti peretii. Am ajuns desfigurat la urgente, m-au bagat intr-o rezerva dupa un prim set de analize, dupa cateva ore s-au uitat iarasi la mine si mi-au spus ca n-am nimic, doar o simpla alergie la soare datorata insolatie. Mi-au dat niste pastile mici de trebuia sa le privesc cu microscopul si mi-au spus sa astept ca-mi va trece… si a trecut dupa vreo cateva zile.

La Baile Herculane insa am comis-o rau de tot: era in vara lui 2007/2008 (nu mai stiu exact) si dupa cateva zile prin Cheile Nerei ma balaceam in piscina la aproape 50 de grade Celsius (temperatura aerului, nu a apei). Ei bine m-am basicat complet de la jumatate in sus ca nu mai puteam sa stau nici pe spate, nici pe-o parte si nici pe burta. Si ce era mai rau ca basicile cresteau de la o ora la alta.

Am dat fuga la prima farmacie pe care am gasit-o deschisa si am cerut ceva impotriva arsurilor solare… farmacista foarte amabila mi-a recomandat tot felul de creme de plaja cu factor de protectie maxim dar faptul era consumat doar ca ea nu a inteles ca eu eram prajit la propriu ca un pui de avicola electrocutat la 380 de volti.

Cand s-a dumirit cum sta treaba dupa ce-am incercat sa-mi dau tricoul ca sa vada cum arat mi-a recomandat Oximed Spray. Si va vine sa credeti sau nu dar in maxim 24 de ore eram ca nou, basicile s-au retras fara sa se sparga si n-am mai simtit ca sunt intepat de o intreaga prisaca de albine.

Aceasta este experienta mea in ceea ce priveste arsurile solare, si de atunci am mereu la mine un spray cu Oximed ca nu se stie niciodata cand adorm cu soarele in brate.

Prospect:
Spray cutanat, utilizat in: dermatoze (eczeme exudative suprainfectate inclusiv eczema atopica, dermatita eczematiforma, dermatita alergica si seboreica, neurodermite diseminate sau circumscrise, prurit cu lichenificare, eczeme); dermatite de contact suprainfectate; ulcere crurale; arsuri chimice sau termice; leziuni de decubit.

Valabilitate: 2 ani

Producator: Mebra SRL, Brasov

Update: Mi s-a soptit in casca ca mai era pe vremuri un unguent foarte bun dar care din pacate nu se mai fabrica, pivalat de flumetazon.

4 comentarii la „Ce folosim impotriva arsurilor solare?”

  1. Daca arsurile nu sunt foarte grave, sunt mai recomandate remediile naturiste. Iaurtul, ceaiul sau castravetii sunt solutii excelente pentru arsuri 🙂

Comentariile sunt închise.