Cerbul de Aur: cum mi-a scapat printre degete

N-am participat la festivalul Cerbul de Aur, nu fiti surprinsi… e vorba despre altceva care are legatura cu evenimentul…

Se intampla in vara lui 2003, anul in care am inceput sa ma implic mai mult in ceea ce inseamna internetul si oportunitatile pe care ti le ofera. Si stand eu pe intuneric brusc mi s-a aprins un beculet in cap: sa fac un site complex despre festivalul Cerbul de Aur. Si cand spun complex nu ma refer doar la simpla prezentare a festivalului, cu istoricul sau de la 1968 incoace, cu biografiile participantilor si detalii despre ultima editie a evenimentului. Ideea mea era sa folosesc festivalul Cerbul de Aur ca motiv pentru a prezenta obiectivele turistice ale Brasovului, unde mancam, unde ne cazam, cum ne mai distram, etc.

Am purtat cateva discutii cu oameni pe care-i cunoasteam si carora le-a placut ideea, dar cand sa ma apuc sa cumpar domeniul cerbuldeaur.ro si sa trec la treaba ia-l de unde nu-i: TVR-ul mi l-a suflat pur si simplu de sub nas, si credeti-ma ca a fost doar o chestiune de zile pana sa ma hotarasc ca intr-adevar trebuie sa ma apuc de treaba….

De ce-am amintit de toate aceste lucruri ? Pentru a am ajuns pur si simplu pe site-ul festivalului si mi-am dat seama ca e destul de departe de ceea ce mi-am imaginat eu ca poate fi facut. Pur si simplu puterea unui brand local este prea putin exploatat desi are un potential destul de ridicat.

Dar ma consolez cu ideea ca macar cerbuldeaur.ro este folosit chiar daca se face redirectare catre www2.tvr.ro/cerbuldeaur, dar sunt zeci sau poate sute de domenii valoroase care stau nefolosite pentru ca au fost cumparate de persoane doar dintr-un impuls sau care au sperat ca le pot vinde la preturi astronomice.