Concurenta pe piata internetului mobil se ascute: internet mobil de la RCS & RDS

Din 10 septembrie 2009 oradenii si cei din imprejurimi, mai precis abonatii RCS & RDS au la dispozitie un nou serviciu, internet mobil la preturi cuprinse intre 0 si 15 lei/lunar:

  • 15 lei/luna daca nu esti deja client RDS, esti abonat de cablu TV sau telefonie fixa, la care se adauga pretul modemului de 55 euro + TVA;
  • 10 lei/luna daca esti abonat la internet FiberLink 1 (28 lei/luna);
  • 0 lei/luna daca esti abonat la internet FiberLink 2 (39 lei/luna);

Viteza internetului mobil de la RCS & RDS este cuprinsa intre 3.6 Mbps si 7.2 Mbps, iar teoretic traficul este nelimitat, dar in practica pentru oricare din cele 3 abonamente exista o limitare de 3 GB dupa consumul carora viteza de aces scade la 128 kbps.

Deocamda nu exista informatii certe cand aceasta oferta va fi disponibila si in restul tarii, dar cum internetul mobil oferit de RCS & RDS se bazeaza pe tehnologia 3G disponibila de vreun an in majoritatea oraselor din tara, municipii resedinta de judet, este de asteptat ca incepand cu 2010 sa fii disponibil si in alte zone.

Zapp si Vodafone au lansat cam in acceasi perioada HSPA+, care ofera conexiuni la viteze de trei ori mai mari, pana la 21.6 Mbps dar din pacate deocamdata oferta se limiteaza doar la Bucuresti.

Comparand oferta deja existenta pe piata putem spune ca internetul mobil incepe sa devina din ce in ce mai accesibil, mai raman de rezolvat problemele legate de acoperire si de constata vitezei de acces care in momentul de fata fluctueaza semnificativ.

Comparativ cu abonamentul oferit de RCS & RDS pentru internetul mobil avem urmatoarele alternative:
– cel mai ieftin abonament de internet mobil de la Orange costa 10 euro (fara tva) (include 6 GB trafic, dupa consumarea caruia viteza scade la 128 Kbps);
– cel mai ieftin abonament de internet mobil de la Vodafone costa 10.71 euro (tva inclus) (include 2 GB trafic, dupa consumarea caruia viteza scade la 128 Kbps);
– cel mai ieftin abonament de internet mobil de la Zapp, comparativ ca pret cu cele de mai sus, costa 10.71 euro (tva inclus) (include 1.5 GB trafic, dupa consumarea caruia viteza scade la 128 Kbps);

Asadar pentru mai putin de 4 euro RCS & RDS vine cu o oferta care ar trebui sa puna pe ganduri concurenta. Dar in joc nu e doar pretul, ci si calitatea semnalului pentru internet mobil si daca RCS & RDS nu reuseste sa exceleze si la capitolul acesta… s-a ars.

PS: Informatiile prezentate pot fi verificate la serviciul relatii clienti RCS & RDS (03XX-400.414)

5 comentarii la „Concurenta pe piata internetului mobil se ascute: internet mobil de la RCS & RDS”

  1. Sa testez, sa nu testez? 😕
    La cate bucurii mi-au facut cei de la RDS in ultima perioada…. dar totusi, cel putin teoretic ar putea veni cu o acoperire mai buna decat orange sau Vodafone.
    Acum am un Orange, de care nu-s prea multumit.

  2. viteza de transfer e decenta, 3-400KBs dar problema este timpul de raspuns. nu stiu in alte retele 3G cum este, dar deocamdata in rds este foarte probabil ca unele pagini sa nu se incarce din prima, din cauza timpului lung de raspuns. sa speram ca se va remedia.

Comentariile sunt închise.