Concursuri Online a fost atacat

Cred ca articolul Si hot, si prost, e prea de tot… a deranjat foarte tare pe unul dintre concurentii mei, sau poate vreun simpatizant de-al acestora, si asa se face ca astazi mai bine de o ora site-ul de concursuri online a fost indisponibil datorita unui atac indreptat impotriva sa.

S-a incercat un SQL Injection si din cate am putut sa-mi dau seama personajul din spatele atacului nu este un amator dar nici expert in materie de servere. A uitat lucruri esentiale pe care orice webmaster cu capul pe umeri le face pentru a se proteja, iar unul din aceste lucruri e backup-ul regulat (de preferinta o data la 24 de ore). N-a reusit decat sa zapaceasca putin serverul MySql prin volumul mare de interogari sql adresate si sa-mi strice ziua.

Oricum un asemenea gest nu denota altceva decat profunda lipsa de maturitate din partea acelora care cred ca pot ajunge sus prin furt si calcand pe cadavre.

5 comentarii la „Concursuri Online a fost atacat”

  1. Te-am votat  dar nu  am facut print screen pt. ca nu stiu cum se procedeaza. Interesant este faptul ca sunt inchise comentariile. De ce ?  Ai interes sa obtii voturile ? Iti trimit un copy-paste care mi-=a aparut dupa ce-am votat.  
    <a href=”http://roblogfest.ro/competition/c2745e5f20f2b629f7b7fc5c8b2e34dc/” target=”_blank”><img src=”http://media.fourhooks.ro/roblogfest/skin_roblogfest/scheme/widget_2010.gif” alt=”VOTEZI la roblogfest 2010″ width=”152″ height=”180″ border=”0″ /></a>

    • Comentariile au fost inchise deoarece exista un nou articol pe tema aceasta. Insa acum le-am redeschis pentru ca ar fi pacat ca oamenii sa nu ma voteze din aceasta cauza…

Comentariile sunt închise.