Consumabile mai scumpe decat produsul

Am trait sa o vad si pe aceasa: consumabile mai scumpe decat produsul cumparat initial cu aceste consumabile incluse…

Concret e vorba despre o jucarie, un telefon-masinuta pentru copii cu luminite si diverse melodii pe care l-am achizitionat acum vreun an in urma la un pret demn de un chilipir: 10 lei.

Zilele trecute jucaria a tacut subit asa ca am desfacut-o sa vad ce baterii foloseste: avea 3 baterii tip pastila…

Am scos una si am mers cu ea la un magazin de profil unde mi-a picat fata cand am auzit cat costa o singura baterie: 4 lei. Adica inlocuirea bateriilor e mai scumpa decat produsul cumparat initial cu baterii incluse.

Acum nu stiu daca eu am cumparat jucaria la promotie/lichidare de stoc sau pretul bateriilor de care am nevoie este umflat. Cert este ca e o situatie… de tot rasul si cum nu puteam sa-mi las odorul fara telefon am platit pretul cerut…

3 comentarii la „Consumabile mai scumpe decat produsul”

  1. am patit-o cu o imprimanta (mai veche) ce-i drept, pe care mi-a dat-o un amic aproape gratis. avea insa o mica problema : n-avea un cap de printare. l-am cumparat, ca sa aflu mai apoi ca nici cel pe care il avea initial nu functiona, si 2 din 4 cartuse erau stricate. de noua, imprimanta costa vreo 700 lei; ca sa-i cumpar tot ce-i trebuie asteia vechi, ca sa poata functiona, ma costa aproape 900 lei.

  2. Acum mulţi ani, pe vremea când eram angajat într-un magazin de IT, am rămas stupefiat să văd cât de mult puteau costa consumabilele pentru anumite imprimante Epson. Dădeai 180 lei pe o imprimantă inkjet simplă şi cel puţin 270 de lei pe ambele cartuşe … parcă.

  3. A venit cu bateria direct din China la pretul real al bateriei, pe cand bateriile alea pastila la noi in tara ajung prin „n” importatori ca mai apoi sa fie „n” distribuitori. Plus ca magazinele le pun la adaos mare pentru ca sunt chestii micute care nu se vand. Cerere si oferta, cerere mica – > ca produsul sa reziste la raft ii trebuie pret mare.

Comentariile sunt închise.