Cosmote a cumparat Zapp ?

Se pare ca zvonurile de acum ceva timp in urma referitor la achizitia Zapp de catre Cosmote au devenit realitate. Suma vehiculata pentru aceasta tranzactie trece de 200 de milioane de euro dar aproape trei sferturi reprezinta datorii ce trebuie platite de noul proprietar.

Gura targului vorbeste ca Zapp ar fi fost curtat si de catre ceilalti operatori de telefonie mobila Orange si Vodafone miza fiind, nu clientii Zapp care chiar daca nu poti sa-i numeri pe degete sunt in inferioritate numerica fata de alte retele de telefonie mobila, ci infrastructura dezvoltata de Zapp. E vorba despre infrastructura pentru internet mobil unde Zapp dupa toate informatiile pe care le stim statea cel mai bine la acest capitol, atat ca acoperire cat si calitatea semnalului.

In plus un aspect foarte important pentru Cosmote in cazul acestei achizitii era licenta 3G pe care acesta nu o avea.

Ce urmeaza ? Sa speram ca de pe urma acestei achizitii competitia pe segmentul internetului mobil se va ascuti, fapt care va duce la dezvoltarea de servicii de calitate la preturi mult mai accesibile decat cele de acum.

3 comentarii la „Cosmote a cumparat Zapp ?”

  1. Cred ca arabii de la Zapp chiar aveau nevoie sa scape de firma si sa incaseze niste bani. Adevarul e ca pentru Cosmote, care a pierdut licenta de 3G la mustata e o lovitura buna de imagine. Totusi, daca mai asteptau putin cei de la Cosmote puteau cumpara o licenta de 4G.

    • Poate sa faca update la o licenta 4G… cel putin la nivel teoretic ca practic birocratia ucide din fasa orice initiativa buna…

Comentariile sunt închise.