Crin Antonescu se retrage din politica

Dupa ce a cersit bani pentru campania sa electorala* mai ceva decat pensionarul de la coltul strazii caruia nu-i ajunge pensia de medicamente si pentru a-si platit intretinerea, Crin Antonescu mai face o gafa electorala (in opinia mea) promitand romanilor ca daca va ajunge presedinte (daca va fi ales) va face tot ce-a promis ca va face dupa care, la sfarsitul mandatului, se va retrage din viata politica.

Practic prin aceasta declaratie Crin Antonescu ataca o coarda sensibila a poporului roman si doreste sa pozeze intr-un presedinte sacrificat pentru binele romanilor. Insa in spatele acestei declaratii eu vad o anumita stare de nesiguranta si incertitudine in ceea ce priveste rezultatele votului.

Dincolo de aceasta declaratie pur electorala Crin Antonescu uita un lucru elementar: nu institutia presedintiei este puterea legiuitoare in Romania, si poti foarte bine sa ajungi presedinte dar fara un guvern competent si fara un parlament cu initiative legislative responsabile esti legat la maini si la picioare oricat de bine intentionat ai fi.

Ca sa faci ceea ce ai promis in campanie dupa ce ai ajuns presedinte, indiferent ca te cheama Crin Antonescu, Mircea Geoana, Sorin Oprescu sau Traian Basescu ai nevoie de un guvern si un parlament ca cele de mai sus. Daca nu le ai si insisti sa faci ceea ce ai promis poti incerca sa dizolvi parlamentul si institutiile statului, transformand totul intr-o dictatura personala. Dar chiar si asa, cand tu dai ordin si tot tu executi, ai de trecut un mare hop: resurse si logistica necesara pentru a face tot ceea ce ai promis.

Asadar stimati candidati la presedintia Romaniei, lasa-ti promisiunile desarte deoparte ca nu mai tine… si decat sa va mai pierdeti vremea cu campanii electorale incercati sa faceti ceva in interesul natiunii, ceea ce-ati facut dupa 1989 incoace e cea mai buna carte de vizita si orice promisiune din campania electorala care nu-si gaseste corespondent in trecut e trecuta cu vedera de catre cei care vreti sa va voteze… va raciti astfel gurile de pomana.

* Probabil stiti de celebrele numere scurte la care trimitand SMS in bugetul de campanie electorala a lui Crin Antonescu intrau 1 euro sau 5 euro.

6 comentarii la „Crin Antonescu se retrage din politica”

  1. Crin Antonescu asta a citit in multe locuri cum se face o campanie, si incearca putin din toate :)) Sau cel putin asta da impresia. din pacate (pentru el), multe lucruri nu le aplica bine…

  2. El oricum aplica principiul cu incercarea moarte n-are. Nu se deosebeste cu nimic fata de ceilalti participanti la parlamentare. Doar ca el minte un pic mai mult decat restul, dupa cei 5 ani o sa ma retrag din politica. E ca si cum ar spune, „Dragi romani, dupa 5 ani de presedentie cu mine veti ajunge toti la sapa de lemn si apoi voi lasa pe altul sa va jecmaneasca de aici incolo ca mie unul mi-a ajuns.”

  3. Eu sunt bulversat. Presupunand ca ar castiga si presupunand ca in timpul mandatului chiar ar face treaba buna… de ce sa renunte? Ce om normal ar face asta si pentru ce?

Comentariile sunt închise.