Cu morcovul in… Adevarul de seara

Daca v-ati gandit la prostii sa va fie… rusinica… Morcovul cu pricina nu e acolo unde va ganditi voi ci in Adevarul de seara – editia de Brasov.

Nu citesc ziarele tiparite din motive destul de bine intemeiate: in primul rand de cand cu internetul stirile din editiile tiparite ale ziarelor sunt destul de expirate cand vad lumina tiparului, iar in al doilea rand m-am convins de suficient de multe ori ca multe dintre articole sunt scrise cu picioarele.

Si aseara m-am convins inca o data ca asa stau lucrurile: eram la cumparaturi intr-un magazin in care se distribuie Adevarul de seara si m-a mancat… acolo unde se baga uneori morcovul… sa iau si eu un exemplar ca sa ma minunez ce se mai intampla pe la poalele Tampei.

Trecand peste faptul ca nu prea ai ce citi deoarece aproape jumatate din paginile ziarului sunt dedicate sportului mi-a atras atentia o pagina in care erau doua articole cu si despre morcov: intr-un articol ni se prezenta virtutile morcovului si se recomanda sa consumam din belsug morcov, in celalalt articol ni se atragea atentia ca morcovul produce pietre la rinichi.

Din lecturarea acestor articole eu am inteles ca cel care a alaturat cele doua articole atat de neinspirat e de un profesionalism indoielnic, dar ma intreb ce-o fi avand in cap redactorul-sef sau cel care a dat BT-ul (bun de tipar). Ca sunt alti cititori care dupa ce citesc primul articol dau fuga la piata si cumpara vreo 10 kg de morcov si se pun pe mancat. Ulterior citesc al doilea articol si raman cu un morcov in fund de teama sa nu faca pietre la rinichi de la excesul alimentar provocat de citirea primului articol.

Si se mai lauda ca sunt pe primul loc in presa brasoveana conform auditarii BRAT… doar ca cei care se ocupa de audit au uitat sa treaca pe la REMAT sa vada cate tone din Adevarul de seara sunt reciclate fara a fi macar citite de catre cineva…

3 comentarii la „Cu morcovul in… Adevarul de seara”

  1. Pai cam asta se intampla cu presa atunci cand devine gratuita sau cand se vinde pentru DVD-uri sau carti.

  2. Daca presa traditionala s-ar apuca de niste anchete de presa (d’alea reale, gen „uite unde sunt banii de asfaltari” sau „uite concret cum te fura X institutie”) ar mai avea sanse de supravietuire. Dar anchetele alea sa fie bine facute si cu toate probele, asa cum in vest, in urma catei unei anchete de presa parchetul poate prelua frumos toate dovezile pentru a pune pe rol un proces de toata frumusetea. Dar daca nu ai cu cine ….

    • Daca… asta e piatra de care se impiedica multi co-nationali indiferent daca e vorba de mass-media sau de alt domeniu… stii si tu fabula cu: asa cui faceam si eu/poate chiar mai dichisit/dar sa vezi, nu m-am gandit

Comentariile sunt închise.